U Gimnaziji “Miloje Dobrašinović” tradicionalno obilježeni Dani Frankofonije

Učenici Gimnazije u saradnji sa profesorkom francuskog jezika Miladinkom Šestović,a uz podrsku direktorice Jasminke Medjedovic, priredili su program kojim su obilježili i proslavili Dane Frankofonije.

“Zainteresovani učenici i profesori imali su priliku da čuju nešto više o ovom romantičnom jeziku, jeziku koji zavodi srce i um više nego bilo koji drugi jezik. Učenici su kazivali stihove slavnih francuskih pisaca, prisutni su imali mogućnost da čuju najljepše pjesme Apolinera, Vikora Igoa, citate Antoan de Sant Egziperija, svih onih nosilaca književnog stvaralaštva Francuske. Onore de Balzak, jedan od osnivača kritičkog ili društvenog realizma, njegov veliki doprinos cjelokupnoj književnosti, dio života, bibliografija predstavljeni su publici” istakla je pedagoškinja te obrazovne ustanove Ajsela Madžgalj.

Madžgalj je istakla da nije izostalo ni veselo raspoloženje, koje je i u skladu sa vremenom obilježavanja ove manifasticije, a za njega su bile zadužene učenice koje su izvele pjesmu „Évidemment“.

“Neophodno je njegovati tradiciju tuđih jezika, Francuski jezik treba širiti u našoj kulturi, tako ćemo sačuvati i poboljšati dostojanstvo naše tradicije” dodala je Madžgalj.

Manifestaciji su prisustvovali profesori i učenici Osnovne škole „Vladislav Sl. Ribnikar“ iz Rasova.

 

Tekst i foto: JU Gimnazija "Miloje Dobrašinović"