I ove subote raznovrsna ponuda na gradskoj pijaci

Na gradskoj pijaci u Bijelom Polju i ovu subotu obilježila je raznovrsna ponuda poljoprivrednih proizvoda a prema riječima lokalnih prodavaca, cijene su pristupačne.

Sugrađani koji su danas posjetili tržnicu, mogli su da kupe crni luk, po cijeni od 0,80e do jednog eura dok kilogram bijelog luka košta 6 eura.

 

Bogata je bila i ponuda voća, a cijene se nijesu značajno mijenjale u odnosu na prethodne sedmice. Na akcijskoj rasprodaji sugra]anis u mogli da kupe 5 kg jabuka za 3 eura,dok je korpica jagoda ,takođe na akciji, koštala jedan euro.

Kilogram banane i limuna na gradskoj pijaci košta po 1,70 eura, mandarine i klementine po 1 euro, sve vrste jabuka mogu se kupiti po 1 euro po kilogramu, dok je za kilogram jabuke jonotanke potrebno izdvojiti 1,50 eura.

Kilogram krompira se danas mogao kupiti po cijeni od 0,70 do 0,80 centi, a za kilogram tikve ili šargarepe treba izdvojiti po 1 euro. Kilogram cvekle košta 0,80 centi, dok je spanać 2 eura.

Za kilogram pšeničnog, ražanog i ječmenog brašna potrebno je izdvojiti po 2 eura, heljdovno je 3,50 eura, ječmeno 2 eura, kukuruzno žuto 2,50 eura, dok bijelo košta 2e, po kilogramu.

Bogata je bila i ponuda mliječnih proizvoda, pa je za  mladi sir ove subote trebalo izdvojiti 5 eura, za stariji od 7 do 8 eura, po kilogramu, dok je kilogram kajmaka koštao od 12 do 13 eura.

 

 

Tekst i foto: Vanja Šabanović