Malinari će tokom dana utvrditi datum pregovora sa Abazovićem

Pomake u rješavnju problema bjelopoljskih malinara, nastalih nakon što je u njihovim hladnjačama ostalo 350 tona maline od prošlogodišnje berbe, najavio je tokom današnje blokade magistrala na kružnom toku u Ribarevinama, predsjednik Udruženja malinara „Polimlja“ Andrija Delić.

Malinari očekuju da će se tokom dana utvrditi datum kada bi premijer Dritan Abazović primio njihove predstavnike na razgovor.

„Dok ne dobijemo termin za pomenuti razgovor blokade ćemo organizovati na istom mjestu. Nećemo prekidati protest ni na izborni dan, ukoliko do tada ne iznađemo rješenje“, saopštio je Delić.

Malinari neće protestovati sjutra, niti narednih dana ispred Vlade, kako je bilo najavljeno, već će svakodnevno svoje zahtjeve upućivati sa Ribarevina, pojasnio je Delić.

On je pozvao predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine opštine da se izjasne o problemima sa kojima se suočavaju malinari.

Delić je primijetio da NVO sektor mnogo ne interesuju problemi sa kojima se suočavaju poljoprivrednici. Njima su, kako je naveo, na prvom mjestu grantovi koji su im postali biznis isplatljiviji od bavljenja poljopriredom ili bilo kojom drugom djelatnošću.

Izvor i foto: RTCG