Udruženje “Oaza” organizovalo prodajnu izložbu radova djece sa smetnjama u razvoju i OSI

Udruženje roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju „OAZA“  organizovalo je danas u Centru za kulturu prodajnu izložbu  radova  djece i mladih sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom, nastalih na radno okupacionim radionicama.  Izložba je jedna od aktivnosti koje  ovo udruženje organizuje u cilju prikupljanja sredstava za redovno funkcionisanje poludnevnog boravka  “OAZE”, kazala je sekretarka Udruženja, Rasema Hekalo.

“Prodajnu izložbu i aktivnost prikupljanja sredstava za rad “OAZE” preduzeli smo kako bismo skrenuli pažnju javnosti na problem u kojima se nalazi Udruženje roditelja “OAZA”,  ali, i da naglasimo, da ovo nije samo problem našeg udruženja nego je problem mnogih roditeljskih udruženja i organizacija osoba sa invaliditetom, jer mi u poslednjih tri-četiri godine nemamo podršku od strane ministarstava sa nacionalnog nivoa. Konkursi na lokalnom nivou kasne dvije godine, tako da je naš rad pod znakom pitanja, ali mi roditelji ne odustajemo i trudimo se da organizujemo ovaj rad, jer naši korisnici su djeca i mladi sa smetnjama u razvoju, kao i osobe sa invaliditetom sa intelektualnim kombinovanim i teškim smetnjama”, istakla je Hekalo.

Ona je podsjetila da su danas izloženi predmeti koji su nastali na radno okupacionima radionicamana, koje su pohađala djeca i mlad sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom.

“Ovdje ćete vidjeti predmete koje su oni radili uz podršku našu, zatim muzičke, sportske, prosto, imaju tu  mogućnost da se druže, i  “OAZU doživljavaju kao svoju kuću. Već od ranog jutra je veliko interesovanje za našu izložbu i ja ne sumnjam da će nam naši sugrađani pružiti podršku, kao što su to činili tokom svih ovih godina od našeg osnivanja”, kazala je Hekalo, i dodala da se  nada da će na ovaj način donosiocima odluka skrenuti pažnju na probleme organizacija koji se bave  djecom sa smetnjama u razvoji i OSI, a to su prije svega  razvijanje servisa za njihovo uključenje u društvenu i radnu sredinu.

Organizaciju izložbe pomogli su i članovi Udruženja “Pomozi”, koje se bavi humanitarnim radom.

“Mi smo dali doprinos kroz material  za dekupaž i naši volonteri su dali doprinos u novčanom dijelu. Bavimo se humanitarnim radom, djelujemo na teritoriji Bijelog Polja, podržavamo djecu sa smetnjama u razvoju, djecu bez roditelja, a organizovali smo i narodnu kuhinju u kojoj svoje porcije obroka dobija  40 osoba“ istakao je Pilavac.

Autorka:Tanja Dangubić

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE