Prodajna izložba Udruženja “Oaza” 7.marta u Centru za kulturu

Udruženje roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju „OAZA“ organizovaće prodajnu izložbu radova 7.marta  od 11- 17 h u Centru za kulturu. Radovi su nastali na radno okupacionim radionicama za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju, osobe sa invaliditetom. Izložba je jedna od aktivnosti koje ovo udruženje organizuje u cilju prikupljanja sredstava za redovno funkcionisanje poludnevnog boravka OAZE, saopštila je sekretarka Udruženja Rasema Hekalo.

Ona kaže, da iako su ostvarili zapažene rezultate kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou, unazad tri godine imaju problema sa finansiranjem, jer je izostala podrška njihovim projektima na nacionalnom nivou.

“Zato organizujemo i ovu akciju prikupljanja sredstava za rad, a u okviru akcije planiramo prodajnu izložbu radova naše djece kako bi upoznali širu javnost i promovisali mogućnosti djece i mladih sa smetnjama u razvoju, osoba sa invaliditetom. Sve aktivnosti objavljujemo na fb stranici NVO OAZA  i trudimo se da ispoštujemo princip transparentnosti i odgovornosti. Za donatore koji žele da podrže naš rad žiro račun udruženja je 530-3861-70 NLB Banka Bijelo Polje”, naglašava Hekalo.

Inače, Udruženje roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju “OAZA“- Bijelo Polje od osnivanja 2001.g. pa do danas, radi na poboljšanju života djece i mladih sa smetnjama u razvoju kao i njihovih porodica. Servisi koje razvijaju u udruženju su: stručna podrška djeci sa smetnjama, kao i njihovim roditeljima, grupne radionice(radne-dekupaž, i rad sa vunom,muzičke, likovne, sportske), servisi podrške -personalni asistent, pomoć u kući, a takođe primjenjuju i servise -organizovani prevoz njihovih korisnika. "Razvijanjem ovih servisa poboljšavamo funkcionisanje poludnevnog boravka u trajanju od četiri sata za naše korisnike, organizovan prevoz, gorivo, osvježenje, materijal za rad, užinu, pelet i dr. Finansiranje rada Udruženja je isključivo putem projekata i donacija", dodaje Hekalo.

Ističe i da je rad ovog udruženja prepoznat  kako na lokalnom tako i nacionalnom nivou.

"Radili smo partnerske projekte i sa Opštinom Bijelo Polje, iniciranje od strane  udruženja i partnerski odnos za otvaranje prvog Dnevnog centra u Crnoj Gori, Biblioteka igračaka kao i drugi servisi podrške koje smo radili u saradnji sa Opštinom i ZZZCG. Djeca i mladi sa smetnjama, korisnici Udruženja, kao i njihovi roditelji, prostor OAZE doživljavaju kao svoju drugu kuću i sa radošću dolaze na druženja i aktivnosti", naglašava sekretarka  Udruženja "OAZA"

 

Saopštenje i foto: NVO “OAZA”