Normalizacija međunarodnog željezničkog saobraćaja tokom dana

Međunarodni željeznički saobraćaj, koji je u prekidu zbog havarije na kontaktnoj mreži na teritoriji Infrastrukture željeznica Srbije, do sanacije kontaktne mreže, vršiće se alternativnim prevozom autobusima na relaciji Prijepolje - Požega - Prijepolje, u organizaciji a.d. "Srbija voz".

Prema najavama, očekuje se da će željeznički saobraćaj biti normalizovan tokom dana, o čemu će korisnici usluga biti obaviješteni, saopštili su iz Želježničkog prevoza Crne Gore.

Lokalni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, a uredan željeznički saobraćaj očekuje se i u nastavku dana, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice. 

Zbog planiranih radova na mreži, danas će, bez napajanja električnom energijom od 08 do 14 sati biti: Dubrave, Lećevišta i Femića Krš. U periodu od 9 do 16 sati bez struje će biti: ulice Voja Lješnjaka i Slobodana Penezića - Pruška, Sutivan, Radulići, Žurena, Brestovik, Pašića Polje, Laholo, Kostići, Kaševari, Dubovo, Potoci, Brzava, Prijelozi, Zagrade, Božovića Polje i Voljavac. 

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima danas je uredno, nema planiranih radova na mreži niti najavljenih isključenja. Voda je hemijski i bakteriološki ispravna za piće, saopštili su iz Vodovoda Bistrica. 

U Službi hitne medicinske pomoći u protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 47 sugrađana, dok je dežurna ekipa 10  puta intervenisala na terenu. 

Nestabilne vremenske prilike i kiša koja je padala u većem dijelu zemlje uslovila je da se saobraća po mokrim i klizavim kolovozima, saopštili su iz AMSCG. Na sjeveru su zabilježene slabije sniježne padavine, pa skreću pažnju i na učestale sitnije odrone, i savjetuju maksimalno opreznu vožnju prilagodjenu vremenskim i saobraćajnim uslovima. 

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a najviša dnevna temperatura iznosiće 20 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, ujutru i tokom noći više oblaka, a ponegdje su moguće i slabe padavine. Vjetar slab do umjeren promjenljiv, u drugom dijelu dana i tokom noći mjestimično umjeren do pojačan istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha od tri ispod nule do 12, a najviša dnevna od šest do 20 stepeni.