Nađa Trajković: "Kad sviram zaboravim na tremu i prepustim se čarima muzike"

Desetogodišnja NađaTrajković  još jedna je učenica Škole za osnovno  muzičko obrazovanje u Bijelom Polju koja svira klavir i koja , zahvaljujući svom talentu i radu, već donosi priznanja sa raznih državnih i međunarodnih takmičenja.

Nađa je u emisiji “Muzički talenti” Radija Bijelo Polje ispričala da na časove klavira ide već četiri godine, te da je za nova takmičenja spremna da vrijedno radi i da se usavršava.

,,Klavir sam zavoljela prije nego što sam krenula na časove, dopadao mi se taj zvuk i tako sam i odlučila da sviram ovaj instrument i planiram da nastavim“, rekla je Nađa.

Ona je kazala da je uz pomoć profesora Miloša Vojinovića savladava tehnike sviranja, a koliko je uspjela u tome pokazuju rezultati sa takmičenja. Nađa je već prošle godine sa međunarodnog takmičenja u Bečeju donijela prvu nagradu i priznanja.

“To je bilo moje prvo takmičenje i nosim lijepe utiske. Imala sam malu tremu pred početak, ali kada sam počela da sviram ona je nestala” kazala je Nađa.

Osim što pohađa Muzičku školu, Nađa je i odličan đak Osnovne škole ,,Risto Ratković“, pa ističe da ima puno obaveza, jer svaki uspjeh traži rad, odricanje i vježbu. Ipak, kako je kazala ,ništa nije teško kada se nešto voli.

„Osim klavira, volim i engleski jezik, mada i ostali predmeti mi nijesu teški“ istakla je ova talentovana djevojčica.

Ona je navela da je od skoro postala i član KUD-a "Tekstilac" gdje savladava folkloraške korake, pa se nada da će tako i krajem marta, zajedno sa svojim drugarima, nastupati na velikom koncertu koje ovo društvo sprema.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Tekst:Vanja Šabanović

Foto i video : Vladimir Jelić

Tonska realizacija:Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević