Zahvaljajući donaciji porodice Bajrama Ertugala, Narodna biblioteka bogatija za više od 200 naslova

Narodna biblioteka u Bijelom Polju odskora je bogatija za više od 200 naslova renomiranih izdavača iz regiona, što je donacija porodice pok. Bajrama Ertugala, porijeklom iz Bijelog Polja, kazao je za Radio Bijelo Polje rukovodilac Narodne biblioteke, Edin Smailović.

“Ono što želim poručiti korisnicima Narodne biblioteke i naravno svim građanima Bijelog Polja jeste, da smo u ovih mjesec dana obradovani jednim veoma lijepim poklonom. Naime, pokojni  Bajram Ertugral koji je porijeklom iz Bijelog Polja, testamentom je ostavio određena sredstva za kupovinu knjiga za Biblioteku u Bijelom Polju, jer je jako volio svoj rodni kraj. Porodica pok. Ertugala, je prema našem izboru i preporucu, kupila 210 knjiga renomiranih izdavača iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, u vrijednosti od 2000 eura”, saopštio je Smailović.  

On je naglasio, da su upravo zahvaljujući toj donaciji, uspjeli da nabave makar po jedan primjerak knjige svakog značajnijeg pisca, koja je objavljena u poslednje  dvije tri godine.

“Tako da se možemo pohvaliti da imamo apsolutno sve aktuelne dobitnike značajnih državnih i regionalnih književnih nagrada u Crnoj Gori i okruženju. Zadovoljni smo, jer  smo i na taj način podigli kvalitet naše usluge i kvalitet ponude za čitaoce u Bijelom Polju”, poručio je Smailović.

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto: Vladimir Jelić

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE