Članovi Bratstva pravoslavne omladine "Sveti kralj Milutin" po peti put donirali krv

Bratstvo pravoslavne omladine "Sveti kralj Milutin", Klub dobrovoljnih davalaca krvi i opštinska organizacija Crvenog krsta, organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi, u okviru koje je  prikupljeno 30 jedinica ove dragocjene tečnosti, kazao je za Radio Bijelo Polje član Bratstva, Danilo Palević.

“Naše bratstvo pravoslavne omladine “Sveti kralj Milutin” iz Bijelog Polja tradicionalno, peti put zaredom, organizuje  akciju dobrovoljnog davanja krvi sa Crvenim krstom Bijelo Polje, povodom praznika Sv. Haralampija, čije su mošti izložene i u crkvi u Nikoljcu kao i u Crkvi Sv. Petra i Pavla, jer smo smatrali da je to prikladan način da učinimo dobro djelo. Ovo je tradicija, jer slične sabirne akcije organizujemo na Vidovdan i povodom slave Svetog kralja Milutina, u oktobru. Očekujemo da danas prikupimo od dvadeset do trideset jedinica ove dragocjene tečnosti”, istakao je Palević.  

Mašan Živković, koordinator opštinskog Crvenog krsta  kazao je da  ta humanitarna organizacija  aktivno radi na promociji dobrovoljnog davanja krvi, kao i na motivaciji, kako bi okupili što veći broj dobrovoljnih davalaca.

 “Znajući da krv nema alternativu i da se ne može proizvesti, kupiti ili nabaviti u apoteci, svaka data jedinica krvi je veoma značajna za nas. I u narednom periodu Crveni krst će zajedno sa Klubom dobrovoljnih davalaca krvi i svim onima koji žele da dobrovoljno daju krv, organizovati i podržati ove akcije. Želim da se zahvalim svim davaocima koji su danas donirali tečnost koja život znači, i pozivam sve ostale, kako privredne subjekte tako društvene, ali i sve one davaoce koji žele da to postanu, da se odazovu ovim akcijama i da učinimo jedno dobro djelo. Potrudićemo se da i u narednom periodu obezbjeđujemo dovoljne količine ove tečnosti, kako bi Odjeljenje transfuzije i Opšta Bolnica imali u svakom trenutku dovoljne količine krvi”, poručio je Živković, i zahvalio Bratstvu pravoslavne omladine “Sveti kralj Militin” koje tradicionalno organizuje akcije dobrovoljnog dalaštva, i svojom  krvlju pomažu onima kojima je ta pomoć potrebna.  

“Među dobrovoljnim davaocima danas su bili pretežno mladi i to me posebno raduje, kad vidim omladinu da je humana i da želi da pomogne onima kojima je pomoć potrebna”, poručio je Živković.

Autorka: Tanja Dangubić

Foto: Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE