Mlade bjelopoljske rukometašice vratile sjaj ženskom rukometu (video)

Nakon 20 godine mlade bjelopoljske rukometašice vratile su sjaj ženskom rukometu, nastupivši u Pionirskoj crnogorskoj ligi.

Za samo dvije godine rukometašice kluba “Jedinstvo” uspjele su da se istaknu, da se nađu među četiri najbolje škole rukometa u Crnoj Gori, a nakon 22 odigrane utakmice zauzele su peto mjesto na tabeli Pionirske crnogorske lige.

Trener mladih rukometašica Marko Stojanović kazao je da je jako ponosan na djevojčice koje su uspjele da pokažu da vrijede koliko i rukometašice klubova sa dugom tradicijom.

“Uspjeli smo da stvorimo jedan kvalitetan i mlad tim i to smo dokazali rezultatima koje smo postigli. Ja vjerujem u ove djevojke i siguran sam da nas očekuju mnogo lijepa vremena, kada je u pitanju ženski rukomet u Bijelom Polju”, poručio je Stojanović, gostujući u emsiji “Otvoreni studio”, Radija Bijelo Polje.

Sumirajući proteklu sezonu trener ŽRK “Jedinstvo” kazao je da su ostvarili svoj cilj za ovu godinu.

“Naš cilj smo ostvarili samim nastupom u Pionirskoj crnogorskoj ligi, tako da na početku sezone nijesmo imali velika očekivanja. Međutim, kada se završio prvi dio sezone i kada sam vidio da smo uspjeli da od šest utakmica pobjedu ostvarimo u tri, shvatio sam da ipak možemo da pariramo čak i najkvalitetnijim ekipama. Zato smo drugi dio započeli sa jasno definisanim cilje – da budemo peti na tabeli, jer smo u tom trenutku imali kvaliteta za to, što se na kraju i pokazalo istinitim, jer smo dokazali da djeca Bijelog Polja vrijede”, istakao je Marko Stojanović.

Nakon 22 meča i 13 pobjeda, mlada Ema Kolić sezonu je završila sa 169 postignutih golova, što je smješta u red najboljih strijelaca lige, a kako je kazala gostujući u emsiji “Otvoreni studio” bez podrške sigračica, trenera i porodice u tome ne bi uspjela.

“Zaista sam presrećna, dokazali smo koliko vrijedimo i koliko zapravo možemo. Nadam se da će u narednoj sezoni uspjeh biti još veći, to je ono za šta ćemo se i boriti”, rekla je Ema, koja je i dobila poziv za reprezentaciju Crne Gore, u kategoriji pionirki.

Najbolji asistent bjelopoljskog kluba, sa 88 golova, ove sezone bila je Marija Femić, koja je takođe zadovoljna učinkom.

“Kvalitetni treninzi, velika podrška i ljubav prema rukometu, doveli sun as do ovakvih rezultata. Iako se nekome peto mjesto ne čini kao dobar rezultat, mi smo zaista prezadovoljni, jer smo jako mlada ekipa i vjerujem da možemo još više i bolje”, kazala je Marija.

Poslije uspješne sezone, poziv za reprezentaciju dobila je i Anđela Petrović, koja je kazala da joj je čast nastupiti u dresu Crne Gore.

“Na taj način dobijam priliku da predstavim ne samo sebe i svoj klub, već i grad i državu, a naravno to ne bih uspjela bez veliko rada i odricanja. Ovo je veliki podsticaj i vjetar u leđa, tako da ćemo spremna dočekati novu sezonu”, istakla je mlada Petrović.

Na nedavno održanom III Trebješko kupu  naše rukometašice u kategoriji pionirki osvojile su drugo mjesto i time još jednom dokazale kvalitet. Pored osvojenog drugog mjesta, mlade Bjelopoljske dobile su i brojna priznanja, a među njima je i Dženana Bektašević, koja je bila najbolje desno krilo tunira.

“Nedavno sam se priključila timu i za kratko vrijeme uspjela sam da se dokažem, što je i pokazalo ovo priznanje i nastup na Trebješko kupu. Ponosna sam i srećna, ali sada i definitivno sigurna da je odluka da postanem rukometašica kluba “Jedinstvo” definitivno bila ispravna”, ispričala je Dženana.

Govoreći o planovima za novu sezonu, trener ŽRK “Jedinstvo” Marko Stojanović je kazao da im je cilj da naprave jednu šampionsku ekipu, koja će se naći u samo vruh tabele.

Nova sezona počinje u sptembru, a prije toga mlade rukometašice odlaze na kamp, koji će se od 23. juna do 1. jula održati u Beogradu.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Darko Braič

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE