Camić: Nadamo se dobrim rezultatima i ove sezone (video)

Iako na startu sezone nijesu uspjeli da osvoje medalje i naprave neki veći rezultat na Prvenstvu Crne Gore za kadete i kadetkinje, džudisti „Favorita“ spremni su za sve ono što ih očekuje tokom ove takmičarske godine, saopštio je trener Enes Camić.

Gostujući u emisiji „Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, Camić je kazao da ostaje žal zbog propuštenih medalja, ali i poručio da vjeruje u svoje takmičare i dobre rezultate i ove sezone.

„Sezona je tek počela, tako da će biti prilike da isprave svoje greške tokom narednih takmičenja i turnira, a posebno što će se za reprezentaciju bodovati ne samo rezultati sa državnih prvenstava, već i sa određenih turnira. Iako su ovoga puta izostale medalje, ja sam zadovoljan, jer su oni prva godina kadeta, to je dosta ozbiljno takmičenje, bili su borbeni, dali su svoj maksimum, bilo je i pobjeda i poraza, ali povrede i manjak iskustva su uticali na rezultat“, kazao je trener Camić.

Ipak, s obzirom na kvalitetno odrađene pripreme, kao i veliki rad, Camić se nada boljim rezultatima na takmičenjima koja slijede.

„Bazične pripreme smo odradili u klubu, nije bilo lako, s obzirom da smo zbog hladnog perioda  bili smo uskraćeni za trčanje i treninge vani, ali u sali, gdje sada treniramo, imamo dobre uslove, radi se profesionalno, posebno sa starijim pionirima, kadetima, juniorima i seniorima, tako da će doći momenat da se dokažu“, naveo je trener džudista „Favorita“.

Camić je saopštio da ih već ovog vikenda očekuje Međunarodni turnir "Mladost Open“, na kojem će nastupiti 14 džudista.

„Imaćemo predstavnike u kategoriji mlađih i starijih pionira, poletaraca, kadeta, a nekima će ovo biti i prvo takmičenje. Ovo će biti test za te mlađe kategorije, s obzirom da je riječ o ozbiljnom turniru, koji svake godine okupi  oko 500-600 takmičara. Ove godine će se održati i Balkansko prvenstvo za starije pionire, pa ćemo vidjeti na koga možemo da računamo i ko može sebi obezbijediti mjesto u reprezentaciji, a samim tim napraviti i neki veći rezultat“, naveo je Camić.

Odmah nakon međunarodnog turnira, slijedi i Državno prvenstvo za seniore.

„Nastupiće naša tri takmičara i to u tri različte kategorije. Imena nećemo otkrivati još uvijek, ali  mogu da kažem da ozbiljno i profesionalno radimo, trenira se dva puta dnevno,  cilj nam je da postignemo što bolju formu. Svjesni smo da neće biti lako, ali sigurno da ćemo dati maksimum i nadamo se dobrom rezultatu“, istakao je trener džudista „Favorita“.

Camić je napomenuo i da u kontinuitetu rade na poboljšanju uslova za rad, treniraju u novim prostorijama, aktivna je i džudo škola za djecu, drže i individualne časove samodbrane, a nadaju se da će i finansijska situacija biti bolja, kako bi učestvovali na što većem broju turnira i napravili još bolje rezultate.

„A posebno nas raduje što će ove godine konačno biti održan i Kup Bijela Rada, pa ćemo mi u Bijelom Polju biti domaćini i organizatori međunarodnog turnira“, zaključio je trener džudista „Favorita“, Enes Camić.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević