Ekipe Komunalnog preduzeća „Lim“ na terenu, putevi se čiste i tretiraju rizlom i solju

Ekipe Komunalnog preduzeća „Lim“ angažovane su od ranih jutranjih sati na održavanju puteva prohodnim, kao i na tretiranju ulica solju i rizlom, saopštio je za Radio Bijelo Polje rukovodilac radnih jedinica tog preduzeća, Senad Pačariz.

On je istakao da su u pojedinim mjestima, kao što je Koritska visoravan, već juče intervenisali, te da su u kasnim noćnim satima uspjeli da očiste namete na Sipanju i prema Sušici i put učine prohodnim.

„Nije bilo većih zastoja, niti blokade puteva, možda samo trenutno, ali taj glavni lokalni put Bijelo Polje – Sušica – Korita je očišćen. Jedan čistač je i jutros pošao prema Sušici, ali nijesu velike količine snijega, već  je, usljed niskih temperatura, došlo do stvaranja pokorice leda, koja je opasna i za našu mehanizaciju“, kazao je Pačariz.

Rukovodilac radnih jedinica Komunalnog preduzeća „Lim“ saopštio je i da je ekipa upućena prema Stožeru, kako bi se mehanizacijom učinio prohodnim dio puta Bliškovo – Stožer.

„Trenutno se radi i pravac  Barice – Gorice – Sokolac, ali je dovoljno i petnaestak minuta da se nanovo formira snijeg u toj debljini, pa se stiče utisak da se nije ni čistilo“, napomenuo je Pačariz.

Na lokalnim putnim prvcima prema Kanjama, Bistrici, Grančarevu, prisutni su putari.

„Tretiraju put šljakom na tim mjestima, ali je vrlo nezgodna za nas i mehanizaciju ovakva količina snijega praćena jako niskim temepraturama, jer  ni so ne reaguje na temperaturi ispod -7 stepeni“, upozorio je Pačariz.

Istakao je da ulice u gradu i prigradskim naseljima, kao i stepeništa i trotoare, tretiraju solju i rizlom.

„Dosta toga moramo raditi ručno, pa možda ide sporije, ali se radi po prioritetima, pa je fokus na saobraćajnici prema Opštoj bolnici i Domu zdravlja“, naglasio je Pačariz.

Napomenuo je da na stanju imaju dovoljne količne rizle i soli, a sve aktivnosti sprovode uz saglasnost Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj.

Autork: Sanja Dulović

Foto: Komunalno preduzeće „Lim“