Danas vjetrovito i hladno

U Crnoj Gori danas će biti vjetrovito i hladno. Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju saopšteno je da će u južnim predjelima biti malo do umjereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Na sjeveru umjereno do potpuno oblačno, ponegdje uz provijavanje slabog snijega i mećavu.Vjetar će biti pojačan i jak, ponegdje na udare i veoma jak, sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od minus 15 do dva, a najviša dnevna od minus deset do sedam stepeni.

Zbog planiranih radova na mreži bez struje će danas od 8 do 14 sati biti Laholo i Pripčići, a u terminu od 9 do 16 sati Žurena, Zaton, Radulići, Rakonje, Grančarevo i Voljavac, saopštili su iz Crnogorskog elektro-distributivnog sistema. Navedeni radovi, kako su napomenuli, izvode se u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom, a u slučaju loših vremenskih uslova biće odloženi.Na ostalom području bjelopoljske opštine snabdijevanje električnom energijom biće uredno.

U Službi hitne medicinske pomoći u protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 60 osoba, dok je dežurna ekipa 12 puta intervenisala na terenu.

Lokalni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, a uredan željeznički saobraćaj očekuje se i u nastavku dana, saopštili su sa  željezničke stanice.

U nižim predjelima jutros se saobraća se po  suvim kolovozima, a u sjevernim i centralnim, kao i višim planinskim predjelima, ima poledice, pa iz Auto-moto saveza savjetuju opreznu vožnju.  Skreću pažnju i na jake udare vjetra, kao i na odrone.