I danas na bjelopoljskoj tržnici bogata ponuda proizvoda

I ove subote poljoprivredni proizvođači, kao i nakupci,  ponudili su Bjelopoljcima kvalitetno voće, povrće, mliječne proizvode, razne vrste brašna, čajeva, sezonske salate...

Prodavci ističu da je uprkos kvalitetnoj ponudi kupaca sve manje, a kako su kazali,  cijene se nijesu u značajnijoj mjeri mijenjale u odnosu na prethodnu sedmicu.

Za kilogram pšeničnog, ražanog i ječmenog brašna potrebno je izdvojiti po 1,50 do 2 eura, za heljdovno 3,50, dok kukuruzno žuto i bijelo brašno košta 2,50 eura.

Za kilogram bijelog luka treba izdvojiti 7 eura, dok kilogram crnog luka košta 1 euro. Toliko treba izdvojiti i za kilogram tikve ili šargarepe.

Sugrađani su i danas mogli za 0,30 centi kupiti kilogram kupusa, dok je cijena paradajza dostigla dva eura po kilogramu.

Bogata je bila i ponuda voća, pa je kilogram klementine i narandže koštao 1 euro, limun se prodaje po 1 do 1,20 eura po kilogramu, kivija 1,50 euro, dok je za kilogram jabuka, u zavisnosti od vrste, potrebno izdvojiti od 0,70 centi do 1,5 eura.

Mladi sir po kilogramu košta 5, a stariji je 7 eura. Kilogram kajmaka košta od 12 do 13 eura.

Cijene pripremljene zimnice nijesu se mijenjale, pa su sugrađani i danas mogli da kupe rasol i vodnicu, pripremljene po tradicionalnoj recepturu. Za 2 litra rasola ili vodnice treba izdvojiti po dva eura dok tegla od kilogram zimnice košta 3 eura, a od 3 kilograma 10 eura.

 

Tekst i foto:Vanja Šabanović