Veče sevdaha održano u Bijelom Polju

Koncert sevdalinke, u okviru kojeg su nastupili Aleksandra Saška Rakonjac i Miloš Vojinović, održan je večeras u Kući Rista Ratkovića.

Brojni ljubitelji sevdaha uživali su u ovoj muzičkoj večeri i  sevdalinkama, kojima su Rakonjac i Vojinović dali jedan drugačiji “muzički miris”.

“U mojoj porodici je sevdalinka duboko  ukorijenjena, moja majka je iz Sarajeva, pa je to zvuk i melodija uz koju sam odrastala. Iako sam publici poznata kao pop-rok izvođač, ja zaista uživam i u sevdahu, on mi je u srcu, izvlači sve emocije iz mene i negdje se nadam da je publika to i osjetila”, kazala je Aleksandra Saška Rakonjac.

Bjelopoljski umjetnici, Aleksandra Saška Rakonjac i Miloš Vojinović, uspjeli su da objedine sevdalinke sa cijelog prostora Crne Gore, od doline Lima i Pljevalja, do podgoričkog i ulcinjskog sevdaha.

“Publika je mogla večeras da čuje jednu drugačiju sevdalinku, jer smo je umjetnički obradili, tako da vjerujem da je dojam drugačiji uz zvuk klavira. Zaista se nadam da je publika uživali koliko i mi, a meni je uvijek zadovoljstvo kada scenu dijelim sa Aleksandrom”, kazao je Vojinović.

Večerašnji kluturno-umjetnički programa vodila je Slađana Merdović.

Koncert sevdaha organizovan je u okviru projekta "Svilena nota 2", koji je podržao Fond za zaštitu i ostvarivanje manjiskih prava Crne Gore, a koji realizuje Milena Vračarić-Zaimović.

Autorka I foto: Sanja Dulović