Gimnazija “Miloje Dobrašinović” proslavila 92 godine postojanja - Miloš i Haris đaci generacije

Uz himnu, kulturno-umjetnički program i dodjelu diploma “Luča” bjelopoljska Gimnazija “Miloje Dobrašinović” proslavila je danas 92 godine svog postojanja.

Zavšetak i ove školske godine posvećen je najboljim učenicima, onima koji su prestižno ime škole ne samo opravdali, nego i vrlo ponosno nosili cijelo vrijeme svog gimnazijskog učenja, kao i onima koji su na brojnim takmičenjima visoko podizali zastavu znanja stečenog u ovoj obrazovnoh ustanovi.

Sa osjećajem zadovoljstva, ali i sjete, direktor Gimnazije “Miloje Dobrašinović” Milko Kovačević, svim maturantima poželio je srećan završetak učenja i upis željenog fakulteta, siguran u to da će oni postati i poznati i priznati ljudi našeg kraja i čuvati uspomenu na školu gdje god se budu nalazili.

“Želim da vam diploma znanja i svjetlosti obasjava put u koji ste puni života upravo krenuli. Luča je vaš putovođa i neka vas dovede do mjesta ostvarenja vašeg životnog cilja i sreće. Zahvalnost i priznanje svima vama, kao i vašim profesorima i mentorima, što ste svojim izvanrendim rezultatima sačuvali dignitet naše škole, najvažnije ustanove obrazovanja u našem kraju”, poručio je direktor Kovačević učenicima.

On je istakao da se samo zajedničkim radom mogu stvarati zdrave, sposobne i našem društvu korisne genracije mladih ljudi.

“Neka nam svima bude cilj opšte dobro za sve ljude, neka nam znanje postane nasušna potreba, neka nam humanost bude mjera civilizacijskog dostignuća, neka  Gimnazija “Miloje Dobrašinović” bude mjesto okupljanja istinskih vrijednosti i naše najbolje i najuspješnije omladine i početna stanica njihovih visokih dostignuća”, kazao je Kovačević.

Na današnjoj svečanosti proglašeni su i đaci generacije, a ove godine je ta titula najboljih pripala Harisu Majstoroviću i Milošu Janketiću.

Zahvaljući se na odanom priznanju, mladi Haris Majstorović kazao je da mu je velika čast biti najbolji đak generaciji u jednoj od prestižnijih obrazovnih ustanova.

“Kada sam prvi put zakoračio u ovu školu nijesam mogao ni zamisliti da ću se jednog dana naći u ovoj ulozi. Jako sam srećan i ponosan i učiniću sve da u nastavku školovanja opravdam ovo zvanje i budem podjednako uspješan student, jer je to ono što dugujem ovoj školi”, kazao je Haris, zahvaljujući se profesorima na svemu onome što su ga naučili i koji će, kako je kazao zauvijek imati posebno mjesto u njegovom srcu.

Za Miloša Janketića titula đaka generacije predstavlja krunu njegovog dosadašnjeg obrazovanja, ali kako je rekao i jednu veliku odgovorost.

“Nadam se da ću uspjeti da opravdam ovu čast koja mi je ukazana. Veliku zahvalnost dugujem profesorici Rajki Minić, bez čije pomoći ne bih ostvario uspjehe na takmičenjima u besjedništvu i recitaciji, kao i profesorici Biljani Jakšić i  profesoru Tomislavu Tomoviću, koji su mi otvorili svijet knjige i učinili me onim što danas jesam”, rekao je Janketić i zahvalio se svoji drugovima i roditeljima, koji su mu bili ogromna podrška.

Osim Milošu Janketiću i Harisu Majstoroviću, predsjednik Školskog odbora Džemal Ljušković,  diplome “Luča A” uručio je i  Svetlani Kojović, Maliku Kovačeviću, Rašidu Koliću, Jasmini Kajabegović, Aleksandru Lazareviću, Emi Martinović, Andrei Sarić, Aleksandru Furtuli, Nadeždi Cmiljanić, Tijani Petrić, Nataši Nišavić, Milici Karličić i Veri Lukić.

Diploma “Luča B” na današnoj svečanosti dodijeljena je Adelisi Ćeranić, Selmi Begović, Novaku Slavkoviću, Dragu Popoviću, Editi Crnovršanin, Ratki Đogović, Elmiru Bučanu, Irmi Badžić, Dajani Kolić, Anidi Međedović, Anđeli Vukićević, Lazaru Rakonjcu, Sari Dulović, Harisu Dizdareviću, Pavlu Jevriću, Melisi Zaimović, Andrei Femić, Enisi Čindrak, Veselinu Baltiću i Danilu Madžgalju.

Takođe, na današnjoj proslavi uručena su i priznanja učenicima koji su na brojnim takmičenjima visoko podizali zastavu znanja stečenog u Gimnaziji “Miloje Dobrašinović”.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE