Mnogobrojna interesovanja i talenti obasjavaju devetogodišnju Umu Lukač (video)

Uma Lukač svoje muzičko obrazovanje u bjelopoljskoj muzičkoj školi započela je prije četiri godine i to na klaviru. Ova talentovana djevojčica tek je zakoračila u svijet muzike, a već je prošle godine ostavila  pozitivne utiske na muzičkim susretima širom zemlje, što je potvrda njene posvećenosti tom instrumentu.

Uma  je u emisiji „Muzički talenti“, Radija Bijelo Polje, kazala i da podjednako gaji ljubav prema pjesmi i sviranju klavira, ali  i sportu, te da uz ljubav, veliki rad i trud, pozitivni  rezultati mogu da budu vidljivi.

“Vježbam dva puta dnevno na klaviru, a slobodno vrijeme provodim igrajući se sa bratom i drugarima napolju, dok je vikend rezervisan za sport” ispričala je Uma.

Zavoljevši instrument, ova djevojčica je uz konstantan rad zavrijedila učešće i na raznim takmičenjima. Tako je, prošle godine,druga mjesta osvojala u duetu sa svojim drugom Omerom Trubljaninom na Međunarodnom takmičenju u Tivtu i na državnom takmičenju na Cetinju.

 „Na takmičenjIma nemam tremu, jer ne idem sa namjerom da pobijedim, već se prepustim muzici i trudim se da uvijek budem „u sredini“, ni najbolja ni najgora, već se fokusiram na ono što treba da izvedem“, kazala je Uma.

Ova mlada Bjelopoljka svim školskim obavezama pristupa jednako odgovorno, pa je i u školi „Marko Miljanov“ odličan đak, a kako je kazala, najviše voli matematiku i fizičko. Ipak, kako je Uma kazala, najviše voli da pjeva, pa učestvuje i na raznim priredbama i sa malim horom muzičke škole.

I tu nije završena priča o mnogobrojnim talentima ove energične i razigrane devetogodišnjakinje. Zahvaljujući podršci svoje porodice ona jednako uživa u raznim sportovima.

„Vikendom treniram odbojku i rukomet, kada je lijepo vrijeme uživam u plivanju i vožnji kajaka na Limu, a kada su zimski dani volim da skijam“ kazala je Uma.

Mnogobrojna interesovanja i talenti obasjavaju ovu harizmatičnu djevojčicu koja sa velikim entuzijazmom kreće u osvajanje novih znanja i vještina i koju uskoro očekuju novi nastupi i takmičenja, a koje će, kako je sama kazala, sigurno osvojiti “sredinom“.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Vanja Šabanović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE