Smolović: Opština nastavlja da pruža podršku mladim preduzetnicima i ženskom preduzetništvu

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović potpisao je ugovore o dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava bjelopoljskim preduzetnicama i mladim preduzetnicima u okviru programa podrške lokalne uprave ženskom preduzetništvu i preduzetništvu za mlade za 2022. godinu.

Riječ je o projektima koje Opština Bijelo Polje, kroz javne konkurse i pozive, realizuje u cilju započinjanja i razvoja malih i srednjih biznisa, unaprijeđenja lokalnog poslovnog ambijenta, bolje ekonomske i turističke ponude, te u konačnom otvaranju novih radnih mjesta.

Predsjednik je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora o finansijskoj podršci za realizaciju 14 novih projekata u okviru programa podrške ženskom preduzetništvu i 9 projekata u okviru preduzetništva za mlade.

Jedna od dobitnica sredstava za biznis plan je Nerma Omerović Ramović, izrazila je zahvalnost Opštini Bijelo Polje na ukazanoj prilici i podršci koja je, ne samo njoj nego i svim preduzetnicima posebno u ovim godinama krize od izuzetnog značaja.

“Planiram da od starih materijala stvaram nove, tj. da one stvari koje su neupotrebljive ponovo vraćam u život i dajem im drugi smisao. Kao i da od novih stvari pravim proizvode za bebe kao što su ogradice, jastučići, posteljine i dr.”, kazala je Nerma, koja svoju budućnost vidi u Bijelom Polju.

Mladi preduzetnik Alan Grbović otvoriće frizerski salon u našem gradu, a bespovratna sredstva od Opštine će iskoristiti za nabavku potrebne opreme .

“Podrška koju sam dobio od Opštine će mi puno značiti, jer svaki start je težak i zahtijeva početna ulaganja a ja ću zahvaljujući ovom projektu nabaviti sve što mi je neophodno za rad”, rekao je Grbović.

Sličnog je razmišljanja i Haris Numanović, koji će pokušati da svoju biznis ideju pretvori u ozbiljan biznis, a njegov plan je da se bavi digitalnim marketingom.

“Sredstva će mi puno značiti, posebno sad ana početku kada je svaki vid pomoći dobrodošao”, istakao je Numanović.

Predsjednik Smolović je dobitnicama poželio sreću u daljem radu i naglasio da je lokalna uprava posvećena svim oblicima podrške i pomoći koji će doprinijeti da njhovi biznisi budu uspješni.

 

Izvor i foto: bijelopolje.co.me

Tekst objavila: Eldina Bećirović