Bjelopoljski novogodišnji bazar od 28. do 30. decembra

Bjelopoljski novogodišnji bazar, koji tradicionalno organizuje Turistička organizacija, biće otvoren 28. decembra na gradskom trgu i trajaće tri dana, saopštila je direktorica te organizacije, Violeta Obradović.

Ova sajamska manifestacija ove godine okupiće više od 25 izlagača, koji će na štandovima izložiti široku i bogatu paletu ručno izrađenih odjevnih i ukrasnih predmeta, kao i domaćih proizvoda.

“I ove godine, u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje, organizujemo novogodišnji bazar,  koji će trajati od 28. do 30. decembra. Tokom ta tri dana, od 12 do 20 časova, na štandovima, koji će biti postavljeni na glavnom gradskom trgu, biće izloženi proizvodi naših lokalnih proizvođača, kao i onih iz okruženja. Zaista raduje veliko interesovanje izlagača, što negdje i potvrđuje značaj ove manifestacije, koja ne samo da se organizuje u susret novogodišnjim praznicima, već i u cilju promocije tradicionalnih vrijednosti, poput domaće radinosti, starih zanata, rukotvorina..Iskreno se nadam da će naši sugrađani zaista uživati i u ovogodišnjem bazaru, te da će svako pronaći nešto za sebe, te da ćemo svi u novu godinu ući raspoloženiji i zadovoljniji”, istakla je Obradović u izjavi za Radio Bijelo Polje.

Ovaj bazar kreativnosti, kako je napomeula, upotpuniće kulturno-zabavni program, u okviru kojeg će nastupiti lokalni bendovi.

“Od popodnevnih do večernjih sati imaćemo i muziku, lokalni bendovi će biti zaduženi za prazničnu atmosferu,  a psolednjeg dana će nastupiti i Bjelopoljski tamburaši, tako da pozivam sve sugrađane da budu dio ove manifestacije, koja se prvenstveno organizuje zbog njih”, navela je direktorica Turističke organizacije Bijelo Polje.

Obradović je zahvalila i Sekretarijatu za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj, na čelu sa Duškom Ružićem, koji su pomogli u opremanju kućica i tehničkoj pripremi bazara.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: TO Bijelo Polje, arhiva RBP

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE