Luboder:"Bijelo Polje je svojevrsna prijestonica crnogorskog multikulturalizma"

Muzičko scenski program pod nazivom „Bijelo Polje, rodni grade“, koji se organizuje u okviru manifestacije „Svi smo mi Crna Gora – bogatstvo različitosti“održan je večeras u Centru za kulturu.

Pored muzičkog programa u kojem su učestvovali članovi KUD-a „Tekstilac“, Bjelopoljski tamburaši, Saška Vojinović, Bako Dizdarević, Dražen Baković, Almir Martinović, Laura Miladinović i Sanjin Hajdaragić, manifestaciju su upotpunili glumci Slađana Bubanja Merdović i Predrag Vukojević sa posebnim scenskim kazivanjem zanimljivosti iz bogate prošlosti i tradicije Bijelog Polja.

Kako je kazao direktor Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, Salko Luboder, manifestacija je osmišljena sa ciljem afirmacije kulture bjelopoljskog kraja i kako je kazao, da ukažu na prožimajuće vrijednosti zajedništva.

“Kroz kulturu i umjetnost upućujemo ljude da upoznaju jedni druge, da svoje poštuju, ali i da vrijednosti drugih prihvate kao svoje, da nam dobra budu zajednička, da radimo zajedno na podizanju stepena društvene kohezije crnogorskog društva, a putem kulture postižu se najbolji rezultati” kazao je Luboder.

On je istakao da je ova manifestacija održana u Podgorici, Kotoru, Pljevljima, Rožajama i Njemačkoj.

“Ove godine završavamo ovdje u Bijelom Polju i to ne slučajno, jer ovaj grad je svojevrsna prijestonica crnogorskog multikulturalizma i primjer zajedničkog života i uvažavanja različitosti ” kazao je Luboder.

Program su organizovali Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore i Centar za kulturu iz Bijelog Polja.

 

Tekst i foto:Vanja Šabanović

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE