Opštinski Crveni krst obezbijedio novogodišnje poklon paketiće za preko 700 mališana

Povodom predstojećih novogodišnjih praznika, Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje  obezbijedila je veliki broj novogodišnjih poklon paketića za najmlađe sugrađane.

Iz opštinskog Crvenog krsta su saopštili da su novogodišnje paketiće obezbijedili iz sopstvenih sredstava, kao i kroz partnersku saradnju, donaciju prijatelja iz ADRA Crna Gora, sa kojima ovu aktivnost realizuju dugi niz godina.

„Kroz saradnju sa ADRA Crna Gora, našoj humanitarnoj organizaciji donirano je 500 paketića, koje su oni obezbijedili kroz Projekat ’Children helping Children’, odnosno ’Djeca pomažu djeci’. Djeca u Njemačkoj sakupljaju svoju odjeću, igračke, knjige, didaktički materijal, djeci interesantne rekvizite, a zatim se distribuiraju djeci sirom Evrope, sa ciljem da se pruži mala pomoć i da obraduju mališane povodom novogodošnjih praznika, dok je drugi dio novogodišnjih paketića obezbijeđen u saradnji sa partnerima i kroz sopstvena sredstva“, naveli su iz opštinskog Crvenog krsta.

Podjela novogodišnjih poklon paketa, kako su napomenuli, počeće tokom naredne sedmice i obavljaće se prema već utvrđenom redosljedu, tako da će paketiće dobiti mališani sa ruralnog područja naše opštine, djeca sa smetnjama u razvoju, djeca u inkluzivnoj nastavi.

Iz opštinskog Crvenog krsta su zahvalili organizaciji ADRA Crna Gora, što su i ove godine obezbijedili ovu vrijednu donaciju, ističuući zadovoljstvo što i ove godine mogu novogodišnjim poklon paketićima da uvesele djecu povodom praznika.

Izvor:  PR Tim Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje

Tekst objavila: Sanja Dulović