Dina Kukalj i Safet Drljan svirali pred bjelopoljskom publikom

Duo classico Dina Kukalj – violina, i Safet Drljan – harmonika održali su večeras koncert pod nazivom ,,Noć filmske muzike“, u bjelopoljskom Centru za kulturu.

Publika u Bijelom Polju imala je priliku da čuje najljepša muzička ostvarenja filmske industrije, u aranžmanu violine i harmonike.

Violinistkinja Dina Kukalj, kazala je da se koncert organizuje u okviru projekta ,,Noć filmske muzike“, čiji je cilj, ističe, da pokažu da Duo classico svojim aranžmanima može da odgovori bilo kojem izazovu, kada su u pitanju aranžmani.

,,Filmska muzika pisana je u vrlo bogatim orkestracijama, i to su pretežno orkestarske kompozicije, tako da smo sa te strane imali jedan vrlo ozbiljan zadatak da to sve prenesemo publici, u onom doživljaju na koji je navikla. Obično ta muzika ostane u sjenci videa, i tog jednog vizuelnog doživljaja filma, a mi smo htjeli da je izumemo iz tog jednog konteksta i da publiku fokusiramo na  jedan muzički segment koji je predivan“, istakla je Kukalj u izjavi za Radio Bijelo Polje.

Gošća na večerašnjem koncertu bila je flautistkinja, profesorica Tamara Stijepović, tako da je čuvena numera ,,Titanik“ ispraćena i njenim nastupom.

,,Zaista mi je drago biti večeras ovdje sa duom, sa kojim sam nastupala u Mojkovcu i na Barskom ljetopisu. Čast mi je, i želim da napomenem da je ova saradnja otpočeta prije pola godine“, kazala je profesorica Tamara Stijepović.

N. Rota ,,The Godfather“, H. Zimmer ,,Now we are free“, J. Williams ,,Schindler's list“, C.Gardel ,,Pour una cabeza“, samo su neke od kompozicija koje su se našle na večerašnjem repertoaru.

Koncert ,,Noć filmske muzike“ ranije danas održan je i u Mojkovcu.

Projekat ,,Noć filmske muzike“ podržan je od strane Ministarstva kulture i medija Crne Gore.

 

Autorka i foto: Eldina Bećirović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE