Bjelopoljski Dom starih obilježio 12 godina postojanja

Dom starih u Bijelom Polju, ustanova socijalne zaštite za osobe treće životne dobi,  obilježio je juče dvanaest godina svog postojanja i rada.

Više od deceniju bjelopoljski Dom starih brine o nemoćnima, starima, pružajući im ne samo zdravstvenu zaštitu, već i uslove za kvalitetan društveni život.

Pomoćnica direktora Doma starih, Marijana Smolović, kazala je da su za dvanaest godina postojanja uložili mnogo rada i truda, ali i sredstava, kako bi ova ustanova bila prepoznata kao kvalitetna i društveno odgovorna.

„Tokom svih ovih 12 godina smo se trudili da kvalitet usluge bude na najvišem nivou, da uslovi boravka budu što bolji, kako bi se korisnici što lakše adaptirali na kolektivni smještaj, te kako bi proveli lijepe dane u ovoj ustanovi. Iako nijesmo mogli možda da im nadomjestimo toplinu porodičnog doma, čini mi se da smo uspjeli da im prije svega pružimo ljubav i pažnju, te da smo postali prava porodica“, kazala je Smolović.

Ona je podsjetila da je u proteklih 12 godina u okviru Doma starih Bijelo Polje otvoren Dnevni  boravak za stare, odjeljenja demencije i palijative, čime je ova ustanova pokazala da u kontinuitetu radi na unapređenju socijalne zaštite lica trećeg doba i očuvanju i poboljšanju kvaliteta njihovog života.

„Imali smo brojne adaptacije, renovirali smo odjeljenja, otvarali nova u skladu sa evropskim standardima, a radili smo i na uređenju prostora, kako bi boravak našim korisnicima bio što prijatniji“, navela je pomoćnica direktora Doma starih.

Smolović je kazala da će i u narednom periodu raditi na unaprjeđenju funcionisanja ove ustanove.

„Plan nam je da uradimo rekonstrukciju krova, da promijenimo fasadu, ali su to projekti koje ne možemo realizovati bez podrške resornog ministarstva“, kazala je Smolović, poručujući da će nastaviti da unaprjeđuju usluge, kako bi njihovi korisnici imali život dostojan čovjeka.

Napomenula je da u Domu starih trenutno boravi 175 korisnika, a tokom 12 godina rada i postojanja preko 1000 korisnika koristilo je usluge ove ustanove.

Proslavu Dana doma starih Bijelo Polje obogatio je koncert KUD-a ,,Tekstilac" iz Bijelog Polja, a u okviru kulturno-zabavnog programa nastupili su i mališani JPU „Dušo Basekić“, VJ „Pčelica“, starija grupa I.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Dom starih Bijelo Polje

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE