Vukojević :" Adaptacija drame “Čas” prilagođena je trenutku u kojem živimo"

Vukojević :" Adaptacija drame “Čas” prilagođena je trenutku u kojem živimo"

Treće veče Jesenjeg pozorišnog salona obilježila je predstava ,,Odjeci“, Bjelopoljskog pozorišta koju je po motivima drame ,,Čas“ Ežena Joneska režirao i adaptirao Goran Bjelanović.

I večeras je uz sjajnu izvedbu bjelopoljskih glumaca predstavljena priča o apsurdu vremena u kojem živimo. Riječ je o komadu koji je premijerno izveden 2015 godine , sa kojim su osvojili gotovo sve nagrade kako na domaćim tako i na festivalima u regionu.

Kako je kazao glumac Predrag Vukojević, nakon dužeg vremena sa zadovoljstvom se ekipa vratila ovoj drami, koja je, kako je kazao, veliki izazov za svakog glumca.

“Adaptacija drame “Čas” prilagođena je trenutku u kojem živimo. Riječ je o univerzalnoj priči o životu, od odrastanja do smrti, komad koji svako treba da odgleda, nešto nauči, neko će izvući neke zaključke, ali u svakom slučaju ovo je predstava koja zavrjeđuje pažnju publike” kazao je Vukojević.

Osvrnuvši se na koncept Jesenjeg salona, koji je kako je istakao ovaj glumac, organizovan na zadovoljstvo i glumaca i publike, Vukojević  kaže da je svake večeri sala sve punija.

“Raduje nas posjećenost predstava, raduju nas aplauzi i ovacije publike, nerijetko i vraćanje na bis, šta drugo poželjeti u ovim zimskim danima, a tek smo na pola puta” istakao je Vukojević.

Sjutra veče bjelopoljska publika biće u prilici da odgleda  predstavu ''Mirovna misija'', koju je po tekstu mlade crnogorske dramaturškinje Jovane Bojović režirao Slobodan Marunović.

 

Tekst i foto:Vanja Šabanović