Opštinsko udruženje multiple skleroze počelo realizaciju projekta ,,Psihosocijalno osnaživanje i pravna edukacija lica sa invaliditetom“ (audio)

27 April 2024

Najnovije vijesti

Opštinsko udruženje multiple skleroze počelo realizaciju projekta ,,Psihosocijalno osnaživanje i pravna edukacija lica sa invaliditetom“ (audio)

Nevladina organizacija ,,Opštinsko udruženje multiple skleroze Bijelo Polje“ počela je realizaciju projekta ,,Psihosocijalno osnaživanje i pravna edukacija lica sa invaliditetom“, sa ciljem jačanja kapaciteta organizacije, ali i pružanja psihosocijalne podrške i pravne edukacije lica sa  invaliditetom.

Predstavljajući projekat, asistentica, Sanida Šabović, u emisiji ,,Osnaživanje i integracija osoba sa invaliditetom“, Radija Bijelo Polje, kazala je da će se projekat realizovati narednih devet mjeseci.

,,U okviru projekta planirano je da realizujemo psihološke, i pravno-edukativne radionice, kao i okrugle stolove posvećene licima  sa invaliditetom, ali i kampanju za unapređnje svijesti javnosti o pravima OSI. Očekujemo da realizacija ovog projekta doprinese osnaživanju lica sa invaliditetom, da se OSI pravno eudkuju, da se unaprijedi saradnja naše organizacije sa Opštinom Bijelo Polje, i da kroz realizaciju projekta promovišemo ljudska prava, a posebno prava marginalizovanih grupa i unapređenje svijesti javnosti o pravima lica sa invaliditetom“, istakla je Šabović u telefonskom razgovoru.

Ona je dodala da su direktna ciljna grupa ovog projekta lica sa invaliditetom sa teritorije Bijelog Polja, osobe oboljele od multiple skleroze, ali i ostala lica sa invaliditetom.

Projekat, kako je istakla, podržava Centar za građansko obrazovanje kroz M'BASE program.

,,Ovaj program u Crnoj Gori sprovodi Centar za građansko obrazovanje u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert, NVO ,,Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore“, i NVO ,,Politikon mreža“, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova Vlade Crne Gore“, istakla je Šabović u emisiji ,,Osnaživanje i integracija osoba sa invaliditetom“.

Šabović je podsjetila da Opštinsko udruženje multiple skleroze Bijelo Polje danas proslavlja 15 godina uspješnog postojanja.

,,Dosta je urađeno za članove našeg udruženja tokom ovih 15 godina, a i dalje funkcionišemo sa misijom poboljšanja  sveukupnog kvaliteta života ljudi koji žive sa multiplom sklerozom. Realizovali smo brojne projekte, finansirane od strane raznih donatora. Uspješno sarađujemo sa Opštinom Bijelo Polje, koja nam zaista pomaže prilikom realizacija projekata, i plaća prostorije u kojima radimo. Mi smo polako gradili naše udruženje i ojačavali njegove kapacitete, proširio se tim koji radi sa osobama sa invaliditetom. Iza nas stoje brojni rezultati, ali nastavljamo dalje da se borimo za poboljšanje kvaliteta života lica koja žive sa multiple sklerozom“, poručila je Sanida Šabović.

Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

 

 

Radio-streaming

 RBP NA DRUŠTVENIM MREŽAMA