Za nekoliko dana biće puštena novoizgrađena kanalizaciona mreža u naselju Kulina (video)

Za nekoliko dana, trebalo bi, konačno, da bude u funkciji novoizgrađena fekalna kanalizaciona mreža u naselju Kulina, saopštio je Mervan Gušmirović, predsjednik Savjeta MZ Gornji grad.

Gostujući u emisiji „O mjesnim zajednicama“ Radija Bijelo Polje, on je kazao da će na kanalizacionu mrežu dugu oko 160 metara, biti priključeno četrdesetak domaćinstava.

“Možemo reći da je taj posao završen, konačno, poslije izvjesnog vremena. Dužina kanalizacije je otprilike 160 metara, cijevi su FI-200, jeste koštalo puno iako smo mislili da će to biti i lakše i jeftinije, međutim, pokazalo se da to nije bio i jednostavan posao. Naime, ta fekalna kanalizacija opslužuje nekih 40 kuća, ima više i domaćinstava i stanovnika na tom prostoru, ali smo je konačno i završili. Trenutno je problem vezan za imovinsko-pravne odnose, jer će završna šahta biti na privatnom zemljištu, i tu smo preuzeli obavezu da za domaćine koji će nam to dozvoliti uradimo još nešto, tako da se nadam da ćemo i to završiti i konačno, vrlo brzo, i nadam se za nekoliko dana, zvanično pustiti tu kanalizaciju. Želim da se pohvalim, da su ljudi koji će  kasnije koristiti tu šahtu učestvovali sa 500 eura, koliko nam je i nedostajalo za završetak tog posla”, istakao  je Gušmirović.

Gušmirović je naglasio i da je neophodno, u što skorije vrijeme, otpočeti i uređenje kompletne atmosferske kanalizacije na prostoru Ulice Treće sandžačke brigade, koja vodi od skretanja prema Gimnaziji “Miloje Dobrašinović” do skretanja ka Ulici kneza Miroslava, koja vodi prema crkvi Sv. Petra i Pavla.

 

Repriza emisije  “O mjesnim zajednicama” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje  od 20:15h

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Video prenos: Ljilja Brajković

Audio obrada: Sanida Kajević

       

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE