Bjelopoljsko pozorište sa predstavom “Danilo”, ostvarilo zapažen uspjeh na 14. Repasaž festu u Ubu

Bjelopoljsko pozorište  Centra za kulturu „Vojislav Bulatović Strunjo“ uspješno je nastupilo na 14. Repasaž festu u Ubu kod Beograda, i predstavom „Danilo“, melodramom po tekstu i režiji Dragana Koprivice, pobralo aplauze ljubitelja pozorišne umjetnosti.

Nakon održane predstave, upriličen  je okrugli na samoj sceni, između kulisa bjelopoljske predstave, a razgovore je vodio predsjednik Žirija, dramski pisac i dramaturg Narodnog pozorišta u Beogradu, Željko Hubač. Uz  komplimente za izvođenje crnogorske predstave, Hubač je pohvalio  kompletan pozorišni ansambl, a za Predraga Vukojevića, glumca Bjelopoljskog pozorišta, kazao je  da je zasigurno jedan od najboljih dramskih amatera na Balkanu.  Slađana Bubanja Merdović,  proglašena je za glumicu večeri, a tim povodom uručena joj je povelja i umjetnička slika autora Đorđa Nikolića.

Još jedan član Žirija, Vladan Gajović, glumac Narodnog pozorišta u Beogradu, pohvalio je izvođenje bjelopoljskih glumaca, ističući da “ su svoj posao uradili fenomenalno, te da ni profesionalni glumci ne bi bolje odigrali“.

Autor teksta i režije Dragan Koprivica kazao je da bi rijetko koji dramski amaterski ansambl mogao odigrati  tekst o Danilu Kišu,  ali da su bjelopoljski glumci svojim radom i dometima odavno zaslužili da Bjelopoljsko pozorište napokon dobije zasluženi profesionalni status.

U predstavi “Danilo” pored  Slađane Bubanje Merdović i Predraga Vukojevića igrali su i Jusuf Bajramspahić, Sanja Ćirović, Nela Terzić i mladi bjelopoljski glumci, Sara Kurgaš, Mihailo Drobnjak i Milica Jeremić.      

Na Repasaž  festu, koji se završava desetog novembra, biće prikazano ukupno šest najboljih amaterskih predstava  iz država eks-ju prostora: Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Sljedeće izvođenje komada “Danilo” biće na reviji predstava Bjelopoljskog pozorišta, na sceni Centra za kulturu „Vojislav Bulatović Strunjo“, u drugoj polovini novembra, a uslijediće i nova gostovanja.

Izvor:Centar za kulturu “Vojislav Bulatović Strunjo“