Bojana Brajović i Boris Nikčević nastupili pred bjelopoljskom publikom

01 May 2024

Najnovije vijesti

Bojana Brajović i Boris Nikčević nastupili pred bjelopoljskom publikom

Koncert poznatog crnogorskog kamernog dua - gitaristkinje Bojane Brajović i flautiste Borisa Nikčevića održan je večeras u galeriji bjelopoljskog Centra za kulturu.

Pažljivim odabirom repertoara Brajović i Nikčević potrudili su se da spoj flaute i gitare približe širem auditorijumu.

Gitaristkinja Bojana Brajović, u izjavi za Radio Bijelo Polje je kazala da se uvijek rado vraćaju gradu pod Obrovom.

,,Ovdje se osjećamo kao kod kuće, i drago nam je što ponovo sviramo pred bjelopoljskom publikom. Večerašnji koncert je uvertira u ono što nam slijedi u Podgorici u ponedjeljak, a to su Dani gitare, festival koji traje sedam godina,. Riješili smo da spojimo lijepo i korisno, jer smo i Muzičkoj školi i bjelopoljskom Centru za kulturu dugovali koncert od prije tri godine, kada smo na konkursu Ministarstva sufinansirani za projekat ,,Mala turneja na sjeveru”, u tom periodu počela je korona, tako da nijesmo sve to mogli realizovati”, istakla je Brajović.

Istakla je da je ljetnji repertoar na koncertima bio okrenut latino kompozitorima, dok će se jesenji dotaći baroka.

,,Mislim da smo izveli jedan topao repertoar koji je prijao publici. Dosta mladih je bilo u sali, što je za nas jedna lijepa odgovornost. Drago nam je što mladi imaju priliku da čuju kamerni dio, jer se ovdje misli da on nije čest, ali, gitara i flauta jako dobro sarađuju, ali i savršeno se uklapaju. Nama su uvijek ciljna grupa mladi”, dodala je flautiskinja Brajović u izjavi za Radio Bijelo Polje.

Podsjetimo, gitaristkinja Bojana Brajović i flautista Boris Nikčević sarađuju i nastupaju kao duo od  2011. godine. Imali su veliki broj koncerata u Crnoj Gori, Francuskoj, Srbiji i Sloveniji. 2013. godine su, uz pomoć Ministarstva kulture, realizovali nesvakidašnji projekat - 'Turneja po Crnoj Gori' , kada su za tri mjeseca održali koncerte u jedanaest crnogorskih gradova. Tokom 2016. godine su imali uspješne nastupe u Podgorici (’Dani gitare’), na Cetinju ( Espressivo music festival), u Beogradu ( Guitar art circle) i Ljubljani.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Vladimir Jelić

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

 

 

Radio-streaming

 RBP NA DRUŠTVENIM MREŽAMA