Radionicama o MMR i HPV vakcinama do veće imunizacije djece (VIDEO)

U opštinskom Crvenom krstu u toku su radionice na temu vakcinacije HPV i MMR vakcinom, koje se održavaju u okviru projekta "Aktivnosti u vezi sa imunizacijom protiv COVID - 19 virusa", koji finansira Međunarodna federacija društava Crvenog krsta, kazao je Mašan Živković, koordinator opštinskog Crvenog krsta.

Gostujući u emisiji “Građanima u susret” Radija Bijelo Polje, on je istakao da je planirano 12 radionica, a o važnosti imunizacije govore pedijatrice,  prim. dr Julija Bošković i dr Maida Kučević.  

“Sobzirom na činjenicu da je u Bijelom Polju dobro protekla vakcinacija protiv Kovida-19, prešli smo na MMR I HPV vakcinu. To realizujemo u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore, Institutom za javno zdravlje i Domom zdravlja Bijelo Polje. Do kraja novembra planirano je dvanaest radionica i to po šest za obje  vakcine, s ciljem da obuhvatimo različite ciljne grupe. Do sada je održano pet radionica, a predavanja o ovim zanimljivim temama čulo je više od 80 naših sugrađana.Javnost je blagovremeno informisana o terminima održavanja radionica, tako da pozivam sve one koji su zainteresovani, da iz prve ruke, od ljekara čuju čemu se radi, da se informišu, pitaju ono što ih zanima, i na taj način otklone neke dileme ili nedoumice, ukoliko su ih imali, kada je riječ o ovim vakcinama”, naglasio je Živković.

Repriza emisije “Građanima u susret” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.