,,Mladi da investiraju u svoje znanje“ (video)

Mladi treba da investiraju u svoje znanje, poručila je učenica trećeg razreda Srednje stručne škole,Milja Joksimović, u emisiji ,,Kreativci“, Radija Bijelo Polje.

Joksimović je govorila o svom školovanju, aktivnostima u brojnim organizacijama koje se tiču pitanja mladih, ali i svim budućim planovima.

Pohađa smjer farmaceutski tehničar, za koji se, kaže, opredijelilla jer pruža mnogo mogućnosti.

,,Poslije završene srednje škole mogu da nađem posao, ali isto tako, imam dobro znanje i da nastavim školovanje. Na početku je bilo teško, s obzirom na to da je vladala pandemija korona virusa, časovi su bili skraćeni i bio je otežan način rada, ali profesori nijesu dozvolili da mi sve te nedostatke osjetimo. Kroz praksu smo dosta upoznali ovaj smjer. Uz redovnu praksu i teoriju, dosta toga smo naučili, ali naravno, još uvijek usavršavamo znanje. Potrebno je mnogo rada i odricanja kako bi se cijelo gradivo savladalo“, istakla je Joksimović.

Milja je delegatkinja Unije srednjoškolaca Crne Gore, mlađi menadžer za saradnju organizacije ,,Pokreni se mladi“, kao i članica NVO ,,Centar za preduzetništvo, a na pitanje kako uspijeva da uskladi obaveze u školi sa svim drugim vannastavnim aktivnostima, kaže, da ukoliko nešto volite, onda se sve može postići.

,,Misija organizacije ,,Pokreni se mladi“ jeste da kreira sigurno mjesto mladih sa teritorije Balkana i Evropske unije, gdje mladi svoje ideje mogu da realizuju kroz programe i programske linije, projekte, mreže organizacija na temu neformalnog obrazovanja“, ispričala je Milja Joksimović u emisiji ,,Kreativci“.

Milja već sedam godina trenira atletiku.

,,Atletika je kraljica sportova, i nije samo uticala na moj fizički već i psihički razvoj, i nekako sam se zbog toga mnogo i zbližila sa ovim sportom. Šest puta nedjeljno treniram“, navela je ona.

Mladima je savjetovala da investiraju u svoje znanje.

,,Ta investicija će se nekada isplatiti. Mi mladi, samo zajedničkim snagama možemo da mijenjamo stvari“, zaključila je Joksimović. 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević