Komunalci spremni za zimu - mehanizacija servisirana, na zalihama dovoljno soli i rizle (video)

U Komunalnom preduzeću “Lim” spremno dočekuju predstojeću zimu jer su na vrijeme obavljene sve pripreme, a i dovoljne količine šljake već su dopremljene do kritičnih tački na teritoriji opštine, kazao je Senad Pačariz, rukovodilac radnih jedinica u Komunalnom preduzeću “Lim”.

Gostujući tim povodom u emisiji “Građanima u susret” Radija Bijelo Polje, Pačariz je rekao i da na zalihama imaju dovoljno industrijske soli i rizle za posipanje ulica i trotoara.

“Konkretno za zimski period raspolažemo građevinskim mašinama, odnosno specijalnim mašinama koje su u datom momentu specijalne zbog nošenja adekvatne opreme za čišćenje snijega i posipanje i tretiranje ulica rizlom i solju. Na zalihama imamo dovoljno soli i rizle za početak sniježnih padavina ili eventualno mraznog perioda,  kada možemo intervenisati sa određenom količinom u trajanju od 10-15 dana, ali bi u međuvremenu izvršili nabavku dodatnih količina, tako da ne bi bilo zastoja u radu po tom osnovu. Na raspolaganju imamo i snjegočistače, građevinske mašine tipa gredera, rovokopača, utovarivača, bagera, kamiona-snjegočistača, duplaka, traktora-snjegočistača i za posipanje soli. Tako da, posjedujemo tri traktora koja su spremna za čišćenje snijega kako u gradskom, tako i u prigradskom, a eventualno i u ruralnom području. Na dva traktora postoji mogućnost priključivanja opreme za tretiranje ulica solju, i ujedno sa snjegočistačem. Takođe, imamo 4 kamiona snjegočistača, odnosno šest,  koja su spremna da reaguju u datom momentu- na nekima se vrši popravka, odnosno dogradnja potrebnih djelova, kao što su elektrode i sitnije intervencije, a što ne bi uticalo na rad i uposlenost tih vozila. Posjedujemo i dvije utovarne lopate i greder, a sve to prati i radna snaga,” naglašava Pačariz.

Dodaje i da,  iako  je kompletna mehanizacija prilično dotrajala, te da se značajno amortizuje iz godine u godinu, redovno se vrši njihovo servisiranje, a  radi se I na obezbjeđivanju sredstava za kupovinu nove mehanizacije u saradnji sa lokalnom samoupravom.

 

 

Repriza emisije “Građanima u susret” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE