Predavanje "Žene sa ruralnog područja u preduzetništvu" održano u Srednjoj stručnoj školi

Edukativni čas "Žene sa ruralnog područja u preduzetništvu" održan je danas u Srednjoj stručnoj školi, u okviru predmeta Preduzetništvo.

Predavanje su organizovale profesorice Olja Đalović i Sanija Pepeljak, sa ciljem da učenicama prezentuju preduzetništvo kao odličnu šansu za samozapošljavanje.

One su istakle da su pomaci u ženskom preduzetništvo svakako vidljivi, te da su finansije i dalje najveći izazov, ali i napomenule da se danas izdvajaju velika sredstva za njegov razvoj i da postoje brojni programi podrške.

Naglasile su i da učenice moraju raditi na svojoj kreativnosti, da moraju biti preduzimljivije, te poručile da se potpuna rodna ravnopravnost postiže i kroz ekonomski razvoj žena.

"Ovo je bila odlična prilika da kroz pozitivne primjere iz prakse učenice nauče nešto novo, da ih motivišemo da kreiraju biznis planove, razvijaju ideje, ali i da se osnaže, kako bi u budućnosti bile spremne da preuzmu rizik i sebi osiguraju finansijsku dobit i profesionalno ostvarenje", poručile su Đalović i Pepljak.

Današnjem času prisustvovala je i uspješna preduzetnica iz Bijelog Polja, Stojanka-Cana Joksimović. Ona je učenicama Srednje stručne škole predstavila svoj biznis, kojim se uspješno bavi godinama, te poručila da ne smiju odustati uprkos brojnim izazovima.

Predavanju je prisustvovao i v.d. direktora Srednje stručne škole, Zoran Vuković, kao i profesorica Borka Marić.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: JU Srednja stručna škola

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE