„Dječija nedjelja“ obilježena i u „Tisi“

Brojnim aktivnostima i radionicama posvećenim pravima djeteta u Dnevnom centru za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju „Tisa“ obilježili su „Dječiju nedjelju“.

Uz podršku svojih vaspitača korisnici „Tise“ učili su o dječijim pravima, kreirali edukativni materijal na tu temu, a organizovana je i likovna radionica.

„Tokom cijele nedjelje smo organizovali radionice, sva djeca su bila uključena i to je bila odlična prilika da ih podsjetimo na njihova prava i obaveze, te da ih dodatno edukujemo“, kazao je za Radio Bijelo Polje direktor „Tise“, Ensad Omerović.

On je saopštio da je u okviru „Dječije nedjelje“ organizovana i posjeta učenika OŠ "Mladost" iz Kanja.

„Učenici petog razreda te škole su po prvi put posjetili naš centar zajedno sa svojom učiteljicom. Obišli su prostorije, upoznali se sa načinom rada i funkcionisanja naše ustanove, a potom se i družili sa našim korisnicima i zajedno učestvovali u radionici ’Dijete je dijete, da ga volite  i razumijete’. Zaista su svi uživali, kako naši gosti, tako iz djeca iz ’Tise’, pa se nadam da će biti prilike da opet organizujemo ovakva druženja“, naveo je Omerović.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: „Tisa“

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE