Raspisan Javni poziv za podršku ženskom preduzetništvu, za tu namjenu opredijeljeno 100 hiljada eura

Komisija za  raspodjelu sredstava  za podršku ženskom preduzetništvu raspisala je Javni poziv za finansiranje projekata namijenjenih za podršku ženskom preduzetništvu, za šta je predviđeno 100 000 eura, saopštio je sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Haris Malagić.

On je istakao da pravo prijave imaju nezaposlene žene i žene preduzetnice, koje posluju najduže godinu dana prije objavljivanja ovog javnog poziva.

“Pozivamo sve žene koje uspunjavaju ovaj uslov, koje žele da pokrenu ili unaprijede sopstveni biznis, a imaju prebivalište u Bijelom Polju, da se prijave na Javni poziv”, kazao je Malagić.

Kako je pojasnio, sredstva predviđena budžetom Opštine Bijelo Polje raspodjeljuju se za biznis planove koji doprinose ostvarivanju utvrđenih ciljeva u strateškim dokumentima, programima i planovima Opštine.

“A kojima se podstiče ekonomski razvoj opštine, razvoj poljoprivrede i ruralnog područja, kojima se stvaraju uslovi i podstiče razvoj turizma i zanatstva, doprinosi afirmaciji i valorizaciji kulturnog potencijala, tradicije i kulturne posebnosti opštine, podizanja nivoa  kulture i očuvanja kulturne baštine, a koji doprinose i razvoju sporta i fizičke kulture, očuvanju i zaštiti životne sredine”, naveo je sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu.

Malagić je istakao da maksimalni iznos dodijeljenih sredstava za biznis plan ne može iznositi više od  5% od ukupnog iznosa predviđenog budžetom Opštine za podršku ženskom preduzetništvu.

“Opština Bijelo Polje ove godine izdvojila je znatno više sredstava za razvoj ženskog preduzetništva, s obzirom da je ranije za ovu namjenu bilo predviđeno 20 hiljada eura. Zato je ovo odlična prilika za sve one koje žele da pokrenu biznis ili unaprijede postojeći, tako da očekujemo veliki broj prijava”, rekao je Malagić.

Napmenuo je da je poziv otvoren 30 dana, te da sve zainteresovane neophodnu dokumentaciju dostavljaju  Komisiji za  raspodjelu sredstava  za podršku ženskom preduzetništvu, odnosno Sekretarijatu za lokalnu samoupravu.

“Sve detaljnije informacije o uslovima i neophodnoj dokumentaciji mogu se pronaći i na zvaničnom sajtu Opštin”, dodao je Malagić.

Istakao je da će uskoro biti raspisan i javni poziv za mlade preduzetnike, za šta je iz opštinskog budžeta takođe izdvojeno 100 hiljada eura.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: arhiva RBP

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE