Put Gross mini liga u rukometu počinje krajem oktobra (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Put Gross mini liga u rukometu počeće krajem oktobra, a očekuje se učešće preko 130 dječaka i djevojčica, saopštio je trener Marko Stojanović.

Gostujući u emisiji “Sportski magazin”, Radija Bijelo Polje, Stojanović je istakao da su u toku pripreme za početak takmičenja, koje se organizuje uz podršku Crnogorskog školskog sportskog saveza, Rukometnog saveze Crne Gore i Centra za sport i rekreaciju.

“Nakon jedne uspješne sezone, odlučili smo da unaprijedimo Put Gross mini ligu i da odemo korak dalje, što je zahtijevalo uspostavljanje saradnje sa svim relevantnim institucijama, a prije svega sa Crnogorskim školskim sportskim savezom. Već smo potpisali memorandum, a očekujemo da će rezultirati boljom komunikacijom sa školama, odnosno profesorima i nastavnicima fizičkog vaspitanja, kako bi zajednički animirali djecu da se pokrenu, budu aktivnija i pridruže se našoj školi rukometa i Put Gross mini ligi”, kazao je trener Stojanović.

On je istakao da će se ove sezone takmičiti i dječaci i djevojčice, a neke osnovne škole već su prijavile ekipe u objema kategorijama.

“Ove godine očekujemo veći broj djece i u kategoriji dječaka i djevojčica, a sve zahvaljujući podršci nastavnika fizičkog vaspitanja, bez kojih bjelopoljski sport ne može da ide naprijed. Već su prijavljene ekipa iz pet škola, očekujemo potvrdu još za dvije, a mi ćemo cijelu ovu sedmicu posvetiti upravo tim promotivnim aktivnostima, kako bi motivisali i ostale. Ali smo mi već zadovoljni, jer ćemo imati preko 70 djevojčica i preko 60 dječaka, koji će se takmičiti u Put Gross mini ligi. Dakle, interesovanja ima, ali biće teško obezbijediti sve infrastrukturne uslove, mada mi zaista ulažemo sve napore, kako bi to bilo na viskom nivou. Takođe, zahvaljujući našem generalnom sponzoru, kompaniji Put Gross,  uspjeli smo da obezbijedimo i veći nagradni fond i dosta nekih budžetskih stavki, kojima ćemo dodatno motivisati nastavnike i škole da budu dio ove lijepe, a  nadamo se i uspješne priče”, naglasio je trener RK Jedinstvo.

Saopštio je i da je Put Gross mini liga  prilika da kroz kvalitetan trenažni proces, ali i kroz takmičenje, stvore zdrave temelje za razvoj ženskog i muškog rukometa.

“Takođe, organizacija ove lige je odličan način da djecu pripremimo za zvanična takmičenja, da osjete tu takmičarsku atmosferu, pritisak publike, ali i da pobjeđuju i gube”, rekao je trener.

Napomenuo je da će mini ligu pratiti i stručna komisija, te poručio da je cilj ovog projekta, kao i svih aktivnosti koje realizuje Rukometni klub Jedinstvo, promocija zdarvih stilova života i pravilnog rasta i razvoja djece.

“To je u osnovi svih naših aktivnosti, jer želimo da stvaramo zdravo društvo, da nam djeca pravilno odrastaju, da ih sklonimo sa ulica i društvenih mreža i okrenemo ka sportu. Očekujem da će ovaj naš put pratiti i kolege iz ostalih klubova, jer samo zajednički možemo uspjeti u tome”, dodao je Stojanović.

On je podsjetio da su rukometašice Jedinstva juče učestvovale na turniru u Nikšiću, sa kojeg su se vratile sa dvije medalje. Generacija 2010/11 osvojila je treće mjesto, dok su rukometašice 2008/09 bile druge.

“Ne mogu da kažem da sam apsolutno zadovoljantim rezultatima, jer znam koliko ta djeca mogu i da imamo kvalitet i za više od ovoga. Ipak, nastavljamo vrijedno da treniramo i radimo, a siguran sam da će rezultati doći, te da Bijelo Polje ne treba da brine za budućnost rukometa”, poručio je Stojanović.

Podsjetimo, u toku je i upis novih članova u Rukometni klub Jedinstvo, a pravo imaju djevojčice rođene od 2012. do 2015. godine, kao i dječaci od 2010. do 2013. godišta.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija, audio obrada i montaža: Sanida Kajević