Bogat program bjelopoljskog bioskopa, na repertoaru najaktuelniji naslovi filmske industrije (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Nakon kraće pauze bioskop bjelopoljskog Centra za kulturu opet je počeo sa radom, na zadovoljstvo svih ljubitelja sedme umjetnosti, saopštio je organizator kulturnih aktivnosti, Milivoje-Mićo Kovačević.

Gostujući u emisiji “Start Art”, Radija Bijelo Polje, Kovačević je istakao da su u protekle dvije sedmice prikazani neki od najaktuelnijih naslova filmske industrije.

“Bioskop je opet upalio projektorsku lampu i krenuo sa projekcijama aktuelnih filmova. Od 4. septembra do danas smo imali četiri projekcije, od onih akcionih, preko ljubavnih, do animiranih za djecu. Na repetoru su se našli filmovi ‘Brzina metka, ‘Afetr: Poslije srećnog kraja’, ‘Zver’, dok su najmlađi imali priliku da uživaju u animiranom filmu ‘100% Vuk’. Čini mi se da smo uspjeli da aktuelnim naslovima iz filmske industrije privučemo bjelopoljsku publiku, a nadam se da će je u narednim danima biti još više”, kazao je Kovačević.

On je saopštio da će nastaviti sa ovim trendom prikazivanja filmova, a sve ono što je aktuelno kod distributerskih kuća, prenijeće i na bjelopoljsko filmsko platno.

“Tokom narednih dana Bjelopoljci mogu očekivati nove naslove, a već večeras krećemo sa projekcijom filma ‘Sveta Petka – Krst u pustinji’, koji će se prikazivati tri dana, sa početkom u 19 časova. Nakon toga, na repertoaru bjelopoljskog bioskopa će se naći i filmovi ‘Al je lep ovaj svet’ i ‘Avatar’, tako da očekujemo da će sala opet biti puna”, naveo je organizator kulturnih aktivnosti u bjelopoljskom Centru za kulturu.

Kovačević je napomenuo da su uspostavili saradnju sa najvećim distributeskim kućama, tako da Bjelopoljci više ne moraju da čekaju mjesecima kako bi uživali u premijerama, već sva nova filmska ostvarenja, kako domaće, tako i svjetske kinematografije, vrlo brzo stižu i u naš bioskop.

“Sarađujemo sa jako ozbiljnim distributerskim kućama iz regiona, među kojima su Art Vista, Taramont, Con Film, MCF Film, Blitzz Film.. Dakle, mi se nalazimo i njihovoj bazi podataka i premijerno možemo prikazivati filmove, kao I ostali veći bioskopi, poput Cineplexxa”, pojasnio je on, dodajući da je bioskop bjelopoljskog Centra za kulturu opremljen u skladu sa najmodernijim standardima.

On je istakao i da je od otvaranja bioskopa bjelopoljska publika imala priliku da uživa da u brojnim filmskim ostvarenjima, koje je pogledalo preko šest hiljada gledalaca.

“Prošlo je godinu dana od kada je bioskop zvanično počeo sa radom, a filmove koje smo prikazivali pogledalo je preko 6000 ljudi. To bi bio ozbiljan broj I za veće gradove, tako da smo jako zadovoljni, ali i zahvalni publici koja će, uvjereni smo, nastaviti da uživa u našem filmskog programu”, poručio je organizator kulturnih aktivnosti u Centru za kulturu, Milivoje-Mićo Kovačević.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević