Dječja klapa ,,Margherita bianca” nastupila na Međunarodnom festival klapa u Kotoru

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Dječja klapa ,,Margherita bianca” nastupila je na Međunarodnom festivalu klapa, koji je održan prethodna dva dana u Kotoru.

Dječja klapa Škole za osnovno muzičko obrazovanje, koju čini devet učenika, nastupila je u revijalnom dijelu.

,,Naši učenici imali su prilike da čuju i takmičarski dio programa, u kome su se predstavile odrasle ženske, muške ali i mješovite klape iz zemlje i regiona. Sastavni dio festivala je i to da učesnici programa nastupaju na raznim lokalitetima grada Perasta, i na taj način odaju počast sponzorima pomenutog festivala.  Ponosni smo na našu klapu ,,Margherita Bianca"  koja je još jednom najbolje predstavila našu školu i opštinu Bijelo Polje. Zahvalnost dugujemo sugrađanki Amri Mušović (Moje krpice), koja je specijalno za klapu napravila akcesoare koji su upotpunili scenski izgled naših učenika, i na taj način im poželjela što uspješniji nastup na festivalu”, saopštili su iz Škole za osnovno muzičko obrazovanje.

Navode da su dječje klape novitet za ovaj festival, pa je shodno tome organizator odlučio da nastupi dječjih klapa budu u revijalnom dijelu. Među nastupima u revijalnom dijelu predstavili su se takođe i klape "Cvit" iz Imotskog (Hrvatska), kao i klapa "Tora" (Herceg Novi).

Zbog lošeg vremena umjesto u Perastu koji je tradicionalni domaćin i organizator ovog festivala, festival je održan u sali Centra za kulturu - Kotor.

Saopštenje i foto: Škola za osnovno muzičko obrazovanje

Tekst objavila: Eldina Bećirović