Premijer Abazović sa resornim ministrima obišao OB Bijelo Polje i radove na OŠ ,,Dušan Korać“

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Premijer Vlade Dritan Abazović danas je sa ministrima Dragoslavom Šćekićem i Mijomirom Vojinovićem obišao Opštu bolnicu, i radove na Osnovnoj školi ,,Dušan Korać“ u Bijelom Polju. 

Prilikom posjete Abazović je sa rukovodstvom bolnice i resornim  ministrom održao radni sastanak, a nakon obilaska kazao je da je siguran da ćemo vrlo brzo, baš ovdje u Bijelom Polju zajednički svjedočiti otvaranju nekih novih odjeljenja, potpuno renoviranih, a da ćemo nakon nove godine i usvajanja novog budžeta uspjeti da uđemo u neke nove investicije koje podrazumijevaju modernizaciju, naglasio je premijer.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, kazao je da su opredijelili značajna sredstva i za budući period, a već u narednih nedjelju dana biće raspisan tender za magnetnu rezonancu, to je velika stvar za ovako značajnu bolnicu. Biće novih aparata kroz raspodjelu sredstava u vrijednosti oko milion ipo eura, i to u narednih par mjeseci u bolnici u Bijelom Polju, dodao je Šćekić. 

Direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju, dr Kenan Erović, kazao je da su prilikom sastanka sa premijerom i resornim  ministrima razgovarali o rezultatima koji su postignuti u bjelopoljskoj bolnici, ali i o novoj opremi koju su spremni da ulože iz Ministarstva zdravlja i Vlade Crne Gore.

U nastavku posjete Bijelom Polju, premijer Abazović sa saradnicima, obišao je i radove na izgradnji  OŠ ,,Dušan Korać“.

Tom prilikom, ministar prosvjete, Miomir Vojinović, između ostalog, je kazao:,,Siguran sam,  i vjerujem da ćemo skupa doći do rješenja koje je prihvatljivo, a na dobrobit je naše djece i obrazovnog sistema u Crnoj Gori. Danas smo dobili uvjerenja da 5. septembar nije izvodljiv datum završetka radova, ali se nadamo da će to biti u narednih nekoliko mjeseci, ukoliko se iznađu mogućnosti''.

Autorka i foto: Eldina Bećirović