IV Internacionalni susreti ,,Slikari Lazovići” od 19. do 25. avgusta u Bijelom Polju

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

IV Internacionalni likovni susreti ,,Slikari Lazovići”, održaće se od  19. do 25. avgusta u Bijelom Polju, u organizaciji JU Muzej Bijelo Polje.

Na ovogodišnjim likovnim susretima učestvovaće 10 umjetnika iz Crne Gore i zemalja okruženja, koji će djela stvarati u gradskomparku I dvorištu Muzeja.

Ućešće na ovogodišnjim susretima najavili su Dragoljub Stanković Čivi, iz Leskovca, Zvonko i Lidija Tilić iz Novog Sada, Miljana Drašković iz Užica, Ilija Drašović iz Gornjeg Milanovca, Slobodanka Marjanović iz Rudnika, Esma Šabić iz Mostara, Radmilo Marić iz Foče, kao i stavraoci iz Bijelog Polja, Milutin Milo Obradović, Sead Sejo Kajabegović, Milica Peruničić i Jana Rahović.

Programu svečanog otvaranja susreta prethodiće otvaranje izložbe slika sa 2 i 3 saziva likovnih susreta „Slikari Lazovići“, održanih 2020. i 2021. godine. Završna izložba sa ovogodišnjih Likovnih susreta, predviđena je za organizaciju petih Likovnih susreta 2023. godine.

Svečano otvaranje 4. Internacionalnih susreta „Slikari Lazovići“, planirano je za petak 19. avgust sa početkom u 19 časova u dvorištu Muzeja. Organizator manifestacije je JU Muzej Bijelo Polje, a pokrovitelji su porodica Lazović, Opština Bijelo Polje i Turistička organizacija Bijelo Polje.

Saopštenje i foto: JU Muzej Bijelo Polje

Tekst objavila: Eldina Bećirović