Otvorena izložba skulptura Ljubodraga Mrdovića

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Izložba skulptura, akademskog vajara Ljubodraga - Bata Mrdovića iz Mojkovca, otvorena  je večeras u galeriji bjelopoljskog Centra za kulturu.

Ljubitelji umjetnosti imali su priliku da pogledaju skulpture napravljene od raznih vrsta drveta, ali i fotografije i postere, kao i skice za buduća Mrdovićeva umjetnička ostvarenja.

Svečano otvarajući izložbu, akademski slikar iz Mojkovca, Mladen Blažević, kazao je da moć Mrdovićevih umjetničkih djela to što sa njima publika može komunicirati i dodirom, zatvorenih očiju.

“Zapravo mi se čini da postoje dva Bata Mrdovića, jedan koji ima namjeru da sve skulpture koje uradi i zakopa, a drugi koji veliki broj njih želi da podijeli sa publikom. I zaista smatram da imamo sreću što ih možemo vidjeti i na večerašnjoj izložbi, što možemo komunicirati sa njima na osnovu dodira I vizuelnog opažaja. To je negdje i poruka koju Mrdović šalje, da svako ko želi može uzeti sculpture u ruke”, kazao je Blažević na otvaranju.

Autor Mrdović kazao je da je zapravo ova izložba namijenjena svima, te da će bjelopoljska publika moći da je pogleda sve do 1. septembra, kada se “seli” za Pljevlja.

“Izložio sam sculpture od raznih vrsta drveta, najčešće jasen i orah, ali i one izrađene od kamena. Tu su i posteri, koje sam stvarao kao prosvjetni radnik,  fotografije velikih skulptura, ali i moje skice urađene za neka buduća vremena i djela, za koja trenutno nemam ni vremena, ni materijala”, kazao je Mrdović.

Podsjetimo, Ljubodrag Mrdović rođen je 1957. godine u Mojkovcu. Završio je Nastavnički fakultet u Nikšiću, odsjek likovno vaspitanje. Diplomirao je na Akademiji  likovnih umjetnosti u Sarajevu, odsjek vajarstvo.Imao je četiri samostalne i više kolektivnih izložbi. Učesnik je međunarodnih likovnih kolonija i simpozijuma u Crnoj Gori i inostranstvu.

Autorka i foto: Sanja Dulović