Za rješavanje komunalnih i infrastrukturnih problema mjesnih zajednica izdvojeno 20 hiljada eura

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Održivi razvoj mjesnih zajednica jedan je od priorteta lokalne samouprave, a ove godine je iz opštinskog budžeta izdvojeno 20 hiljada eura za rješavanje njihovih komunalnih i infrastrukturnih problema, kazao je pomoćnik sekretara Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj, Armin Sijarić.

On je istakao da u okviru Programa mjera za podsticaj ruralnog i održivog razvoja za 2022. godinu, Opština Bijelo Polje, posredstvom Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj, realizuje mjeru koja se odnosi upravo na razvoj seoske infrastrukture.

„Kroz mjeru 1.3 - Razvoj seoske infrastrukture, Programa podsticaJnih mjera za ruralni i održivi razvoj za 2022. godinu, već smo podržali mjesne zajednice – Prijelozi, Pavino Polje, Sutivan, Metanjac i Kanje,  dok je u toku provjera i evaluacija projekata u Čeoču i Ćukovcu“, saopštio je Sijarić za Radio Bijelo Polje, napominjući da je maksimalan iznos podrške za jednu mjesnu zajednicu tri hiljade eura.

Naglasio je i da je neophodno kontinuirano ulagati u infarstrukturu, kako bi se unaprijedio život na selu, i kako bi se ruralno područje dalje razvijalo.

„Iako Sekretarijat za ove namjene raspolaže  skromnim sredstvima, u proteklih sedam godina smo realizovali brojne projekte - od uređenja objekata mjesnih zajednica, grobalja, vjerskih i komunalnih objekata, betonirali smo i prilaze, radili rasvjetu, obaloutvrdu i projekte zaštite zemljišta od erozije....U komunikaciji sa predstavnicima mjesnih zajednica mi ćemo i dalje pratiti njihove potrebe i probleme i raditi na rješavanju komunalnih i ostalih problema građana“, poručio je pomoćnik sekretara Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj, Armin Sijarić.

Autorka: Sanja Dulović

Foto:arhiva RBP