Bjelopoljski gimnazijalci učili o radu Državnog tužilaštva

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Učenici bjelopoljske Gimnazije „Miloje Dobrašinović“ učestvovali su u emisiji “Upoznajte tužilaštvo”, u okviru koje su se kroz razgovog sa državnim tužiocima Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, Hasanom Lukačem i Vladanom Đalovićem, upoznali sa radom Državnog tužilaštva.

Savjetnica za odnose sa javnošću iz Vrhovnog državnog tužilaštva,Dragana Maljević, kazala je za Radio Bijelo Polje da je emisija „Upoznajte tužilaštvo“ osmišljena upravo sa ciljem, da na jednostavan i razumljiv način, javnosti približi rad državno-tužilačke organizacije u Crnoj Gori.

„U prethodnom periodu državni tužioci državnih tužilaštava razgovarali sa srednjoškolcima širom Crne Gore, a posebno zadovoljstvo nam je bilo da organizujemo emisiju koja se snimala u Bijelom Polju. Naravno, zahvalnost dugujemo i upravi Gimnazije ’Miloje Dobrašinović’ koja je prepoznala značaj namjere Državnog tužilaštva da približi svoj rad srednjoškolcima, tako da je bilo više nego zanimljivo prisustvovati razgovoru državnih tužilaca Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, Hasana Lukača i Vladana Đalovića, sa bjelopolsjkim gimnazijalcima“, navela je Maljević.

Ona je istakla i da su bjelopoljski gimnazijlaci bili više nego zainteresovani za ovu temu, što je  pokazalo da je ideja za pokretanje ovakve emsiije veoma značajna, kako bi se još u tom srednjoškolskom periodu upoznali sa onim što Državno tužilaštvo radi.

„Imali su jako zanimljiva pitanja, interesovalo ih je čime se bavi Državno tužilaštvo, kako se postaje državni tužilac, koje su nadležnosti Višeg državnog tužilaštva, ali i mnoga druga“, dodala je Maljević.

Čitavu produkciju serijala “Upoznajte tužilaštvo”, koji je osmišljen tokom 2019. godine, podržala je i Misija OEBS-a u Crnoj Gori.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Vrhovno državno tužilaštvo