Marijana Đukić na master studijama pedagogije u Nikšiću (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Bjelopoljka Marijana Đukić studentkinja je pedagogije na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, gdje postiže zapažene rezultate.

Završila je prvu godinu master studija, a o studentskom životu, školovanju i problemima sa kojima se susrela govorila je u emisiji ,,Student”, Radija Bijelo Polje.

,,Oduvijek sam voljela da budem u društvu djece, da slušam njihove priče i maštu, i iz tog razloga sam i upisala odsjek pedagogije. Pedagogija za mene predstavlja način života, socijalizaciju, ponašanje prema drugima, kontakte, zapravo, pedagogija je život”, istakla je Marijana.

Sistem školovanja na fakultetu je dobar, priča Marijana, ali, ističe, imaju i brojnih poteškoća.

,,Nije bilo lako na početku, ali kada se trudimo i znamo svoje prirotitete onda je moguće završiti sve obaveze. Bilo je vremena i za druženje i šetnju, ali obaveze na fakultetu moraju biti na prvom mjestu. Naravno, taj trud se kasnije isplati. Na master studijama studenti imaju brojne poteškoće, i smatram da smo, na neki način, uskraćeni za dosta toga. Nemamo  pravo da konkurišemo za studentski kredit, a i za master studente izdvojeno je samo 70 mjesta u domu, što je jako mali broj”, pojašnjava Đukić.

Dane provedene u srednjoj školi u Bijelom Polju, Marijana pamti kao bezbrižne.

,,U srednjoj Elektro-ekonomskoj školi stekla sam nova znanja, i upoznala brojne prijatelje, i ti dani uvijek su mi u lijepom sjećanju. Ali, i Nikšić ima posebnu čar, to je grad kojem se svi studenti vraćaju. Dosta studenata u ovom gradu nađe i životnog partnera", dodala je ona.

Planira da upiše drugu godinu mastera, napiše i kasnije odbrani master rad.

Đukić savjetuje mladima da rade ono što vole.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Privatna arhiva 

Video obrada i montaža: Vladimir Jelić 

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević