Uprkos porastu broja novoinficiranih koronavirusom, stanje u bjelopoljskoj bolnici stabilno

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Iako raste broj novoinficiranih koronavirusom, stanje u bjelopoljskoj Opštoj bolnici je stabilno, saopštio je za Radio Bijelo Polje direktor ove javne zdravstvene ustanove, dr Kenan Erović.

On je kazao da se trenutno na kovid odjeljenju Opšte bolnice liječe dva pacijenta.

„S obzirom na broj novozaraženih, mi nemamo veliki broj hospitalizovanih, niti veliki pritisak na bolnicu, kao što je to bilo u prethodnom periodu. Trenutno su dva pacijenta na kovid odjeljenju, ali ne zbog težine kliničke slike izazvane Covid- 19 infekcijom, već je infekcija otkrivena prilikom prijema na internističko odjeljenje, zbog njihovog primarnog oboljenja“, istakao je dr Erović.

Ipak, Opšta bolnica Bijelo Polje, prema riječima direktora Erovića, opremljena je i kadrovski i tehnički.

„Mi smo aposlutno opremljeni, imamo osposobljen stručni kadar, što smo pokazali u mnogo težim situacijama, kada je epidemijska situacija bila alarmantnija, kada je kroz našu bolnicu prošlo preko 1500 pacijenata sa srednje-teškom i teškom kliničkom slikom, ali smo uspjeli da se izborimo“, naveo je direktor Opšte bolnice Bijelo Polje.

Dr Erović je apelovao na građane da se pridržavaju osnovnih preventivnih mjera, kako bi se zaštitili i sačuvali svoje zdravlje.

„Potrebno je biti na oprezu, držati distancu, prati ruke, nositi masku i izbjegavati veće skupove, posebno u zatvornim prostorijama“, poručio je dr Erović.

Podsjetimo, u Bijelom Polju juče je registrovano 28 novoinficiranih koronavirusom, a trenutno je aktivno 135 slučajeva.

Autorka: Sanja Dulović

Foto:arhiva RBP