Iz OŠ ,,Risto Ratković“ Jovana i Hana nose divne uspomene (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Jovana Knežević i Hana Hadžibegović iz Osnovne škole ,,Risto Ratković“ nose samo lijepe uspomene, koje će, kako su se saglasile u emisiji ,,Milenijalci“, pamtiti tokom cijelog života.

Jovana je proglašena i za đaka generacije, a do te titule, kako je kazala u emisiji Radija Bijelo Polje, nije bilo lako doći.

,,Titulu đaka generacije podijelila sam sa svojim drugom iz razreda, i zaista sam ponosna na sebe. Jesam se trudila, uložila mnogo rada, svakako i odricanja, ali nikada mi nije bio samo cilj da budem đak generacije. Uvijek sam razmišljala da steknem nova prijateljstva i znanja, i taj period će mi uvijek ostati u sjećanju“, navela je Jovana, koja je tokom osnovnog obrazovanja postizala zapažene rezultate na brojnim takmičenjima.

,,Uvijek sam sa ljubavlju izučavala sve predmete, i najbitnije je kada imamo volju za nešto. Ukoliko volimo ono što radimo, uspjeh je zagarantovan“, navela je Jovana u emisiji ,,Milenijalci“, putem zoom aplikacije.

Knežević je na državnom takmičenju iz ruskog jezika osvojila prvo mjesto.

,,Volim ruski jezik, i to mi je bio omiljeni predmet u školi. Nagradu nijesam očekivala, ali sam se dugo pripremala i marljivo završavala sve obaveze“, dodala je.

U slobodno vrijeme Jovana piše pjesme na ruskom jeziku.

,,Pisanje i čitanje me ispunjava, i tu se najviše pronalazim. Volim skrivene misli, i kasnije na papir prenosim svoja osjećanja. Hartija je bolji prijatelj od čovjeka“, zaključuje Knežević.

I Hana Hadžibegović tokom devetogodišnjeg obrazovanja postizala je zapažene rezultate, a na Smotri recitatora osvojila je drugo mjesto. U emisiji ,,Milenijalci“, Hana je kazala da se predstavila pjesmom ,,Oda“, nepoznatog autora.

,,Podjednako su mi bitna sva stečena znanja u osnovnoj školi, jer su nam pokazala kako da budemo dobri ljudi i da poštujemo jedni druge. Profesori su nam pomagali da pređemo sav taj put, koji nekada i nije bio lak. Bilo je suza, smijeha i tajni, ali smo sve zajedno prebrodili, na šta sam veoma ponosna“, istakla je Hana.

Od malena je veliki zaljubljenik u umjetnost.

,,Umjetnost za mene predstavlja novi svijet u kojem sam samo ja. U slikarstvu i poeziji sam se, na neki način, ostvarila. Svoje emocije uvijek sam voljela da iskazujem putem boja, i mislim da je to jedna od najvažnijih stvari u slikarstvu“, dodala je Hana u emisiji  ,,Milenijalci“, Radija Bijelo Polje.

Hana je istakla da mjesečno pročita do 15 knjiga.

,,Pored čitanja, ja sam pasionirani posmatrač zvijezda. Zvijezde predstavljaju za mene slobodu i nešto neotkriveno. Pišem i skupljam poeziju, koja se uvijek nalazi oko mene, i to je moj mir“, dodaje Hadžibegović.

Jovana i Hana srednjoškolsko obrazovanje  sticaće u Gimnaziji ,,Miloje Dobrašinović“.

Mladima su savjetovale da se trude i nikada ne odustaju od svojih ciljeva.

 

 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Privatna arhiva

Video obrada i montaža: Vladimir Jelić