KUD Tekstilac priredio nezaboravan koncert svojim sugrađanima

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE 

Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa, danas su članovi Kulturno-umjetničkog društva "Tekstilac“ ,nakon defilea ulicama grada, priredili koncert u bjelopoljskom Centru za kulturu.

Slučajni prolaznici, ali i oni koji su namjeravali da odgledaju koncert, sa odobravanjem pozdravljali su mlade učesnike koji su u nošnjama naroda Crne Gore i okruženja prošetali gradskim ulicama.

Bjelopoljski folkloraši pred pepunom salom Centra za kulturu izveli su deset  koreografija, te su kroz  igračko umijeće, pjesmu i muziku dočaralI  ljepotu tradicionalnih igara sa prostora bivše Jugoslavije.

Prema riječima rukovodioca KUD-a Emira Mehonjića večeras je učestvovalo oko 300 članova svih starosnih grupa.

“Na radost svih nas opet smo u mogućnosti da svojim sugrađanima priredimo koncert. Sala je kao i obično bila popunjena do poslednjeg mjesta i mogu vam reći da smo zaista svi zajedno uživali u igrama i pjesmama ovih mladih ljudi” kazao je Mehonjić.

Podsjećamo, bjelopoljski folkloraši prošle sedmice nastupili su na 6. Internacionalnom festivalu folklora u Sarajevu, a u narednom periodu očekuju ih koncerti u nekoliko crnogorskih gradova, kao i učešće na festivalu  u Poljskoj, nakon čega je planiran i koncert u Njemačkoj.

Tekst:Vanja Šabanović

Foto:Dalibor Rakočević