U petak godišnji koncert KUD-a „Tekstilac“

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Godišnji koncert kulturno-umjetničkog društva „Tekstilac“, održaće se u petak, 1. jula, u bjelopoljskom Centru za kulturu, sa početkom u 20 časova.

Kroz  igračko umijeće, pjesmu, muziku i 10 koreografija, bjelopoljski folkloraši predstaviće ljepotu tradicionalnih igara, najavio je rukovodilac KUD-a "Tekstilac", Emir Mehonjić.

„Poslije dvije godine pauze zbog pandemije korona virusa, radujemo se ovom godišnjem koncertu i druženju sa bjelopoljskom publikom. Siguran sam da će sala biti ispunjena do poslednjeg mjesta i da ćemo zajedno uživati u ljepoti i igri naših folkloraša“, istakao je Mehonjić, napominjući da će na koncertu nastupiti i prvi i dječiji ansambl, kao i ostale grupe.

On je napomenuo da je prije koncerta planiran i defile gradskim ulicama.

„S obzirom da naše kulturno-umjetničko društvo broji više od 300 čalnova, vjerujem da će to biti prava smotra mladosti i ljepote Bijelog Polja“, dodao je rukovodilac KUD-a "Tekstilac".

Podsjetimo, bjelopoljski folkloraši prošle sedmice nastupili su na 6. Internacionalnom festivalu folklora u Sarajevu, a u narednom periodu očekuju ih koncerti u nekoliko crnogorskih gradova, a potom i učešće na festivalu  u Poljskoj, nakon čega je planiran i koncert u Njemačkoj.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: arhiva RBP