Nagrada za najbolje opremljenu knjigu JU Ratkovićeve večeri poezije

JU Ratkovićeve večeri poezije dobila je Nagradu za najbolje opremljenu knjigu, na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja, koji je održan od 8. do 24. maja u Podgorici.

Nagrada je JU Ratkovićeve večeri poezije dodijeljena za sabrana djela Rista Ratkovića, koja su objavljena u ediciji „Lim“, uz pedesetogodišnjicu Ratkovićevih večeri poezije.

Odluku je donio tročlani žiri: akademik Siniša Jelušić, predsjednik i članovi akademska slikarka mr Marina Vešović i prof. dr Slavica Perović. 

„Veoma dajemo na značaj vizuelnom identitetu, bilo da se radi o knjigama, plakatima, pozivnicama ili drugim štampanim materijalima. U tome imamo veliku podršku umjetnika i vizuelnih umjetnika. Dizajn za sabrana djela Rista Ratkovića uradio je akademski slikar Dražen Konatar“, kazao je direktor JU Ratkovićeve večeri poezije Kemal Musić.

„Ovih dana, iz štampe je izašlo i multimedijalno izdanje knjige „Antologija Pavle Goranović“, a na štampanom primjerku imamo QR kod preko kojeg se čitaoci mogu povezati na link, i tamo pronaći poeziju Pavla Goranovića u audio formatu, koju govore glumci Žana Gardašević, Petar Novaković i Vladimir Savićević. I ovo je takođe dobro opremljena knjiga, za čiji dizajn je zaslužan Zdravko Delibašić“, kazao je Musić.

 

Saopštenje i foto: JU Ratkovićeve večeri poezije

Tekst objavila: Sanida Kajević