Oko 20 dobrovoljnih davalaca doniralo krv (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Oko 20 dobrovoljnih davalaca doniralo je danas krv na odjeljenju transfuzije, u okviru tradicionalne akcije, koju su povodom 11. maja, Dana dobrovoljnih davalaca krvi organizovali Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje u saradnji sa Klubom dobrovoljnih davalaca krvi.

Koordinator Opštinske organizacije Crvenog krsta, Mašan Živković, zahvalio je svim dobrovoljnim davaocima na hrabrosti i požrtvovanosti.

,,Podsjetimo se pijeteta prema svima koji su davali krv, i spasili brojne živote. Opštinska organizacija u saradnji sa klubom, lokalnom samoupravom i kabinetom za transfuziju krvi i u narednom periodu će se truditi da organizuje što veći broj akcija, kako bi pomogli svima kojima je pomoć potrebna. Više puta ističemo da krv treba da čeka pacijenta – a ne pacijent krv. Želim ovim putem da čestitam Dan dobrovoljnih davalaca krvi, i da u zdravlju i veselju doniraju još dugi niz godina”, naglasio je Živković.

Jedan od dobrovoljnih davalaca krvi, Milan Raonić, u izjavi za Radio Bijelo Polje je kazao da je krv donirao 30 puta.

,,Osjećaj da ste možda nekome spasili život je divan, tako da bih preporučio svim mladim ljudima da se priključe ovakvim akcijama. Drago mi je da mogu da pomognem u nevolji, bez obzira koje je čovjek vjere ili nacije”, zaključio je Raonić.

 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić