Goljević: "Ispunjava me rad sa djecom, volim da ih afirmišem ukoliko primijetim da vole muziku"

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Nenad Goljević profesor muzičke kulture, oko trideset godina jednako uspješno radi u školi, komponuje i pjeva. Gostujući u emisiji “Bjelopoljski muzičari”, Goljević je istakao da svojim učenicima prenosi znanje, kao i ljubav prema muzici. Iako je odrastao uz oca koji je bio nastavnik muzike i član tamburaškog sastava, interesovanje za tu umjetnost pokazao je tokom tinejdžerskih dana.

„Moj pokojni otac je svirao nekoliko instrumenata, bio je nastavnik u školi, a kroz našu kuću je prošao veliki broj muzičara, međutim ja i nijesam bio zainteresovan za muziku. Tek pred kraj osnovne škole uz mog pokojnog druga Pera Stefanovića i njegovu sestru sa kojima sam odrastao, zavolio sam muziku i izrazio želju da upišem srednju muzičku školu. Tako je i bilo. Počelo je druženje sa muzičarima, osnivanje bendova u Podgorici, nastupi, a onda sam se, zbog porodičnih obaveza, vratio u Bijelo Polje gdje sam vrlo brzo počeo da radim u školi“ ispričao je Goljević.

Svoju kreativnost i ljubav prema muzici Goljević je „ukomponovao“ sa pedagoškim radom te je zbog toga često proglašavan najomiljenijim nastavnikom,a škola okićena sa preko četrdeset nagrada i priznanja sa takmičenja koje je ovaj nastavnik sa svojim učenicima zavrijedio. Pored svojih obaveza u školi, on se uspješno bavi i komponovanjem, pisanjem aranžmana,te je tako napisao veliki broj pjesama za druge izvođače, ali i za sebe. Napisao je pjesmu svom rodnom gradu, himnu za navijače FK Jedinstva, komponovao pjesme za tamburaške sastave iz Bijelog Polja, a kako kaže, najponosniji je na himnu djece sa posebnim potrebama koju je uradio 2016 godine.     

„Ispunava me rad sa djecom, volim da ih afirmišem ukoliko primijetim da vole muziku, da se za nju interesuju, volim i kada mogu da im prenesem svoje znanje, tako da uživam u ovom pozivu. A sa druge strane komponovanje i pisanje muzike takođe volim tako da je i taj rad neodvojivi dio mene i zato već imam spremnu još jednu pjesmu o rodnom gradu“ najavio je Goljević.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Vanja Šabanović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević